Selvom Janis Joplin døde i 1970, fylder hendes musik stadig en del. Onsdag 6. februar kan hun »opleves« i Hifi Klubben i Herning. foto: pr-foto

Janis Joplin på Herning-anlæg

Pearl af Janis Joplin afspilles på et førsteklasses hi-fi-anlæg, og en musikentusiast guider gennem værket i event hos Hifi Klubben

HERNING Musik kan være magisk, men i en travl hverdag henvises musik ofte til en rolle i baggrunden som lydtapet eller underholdning på cykelturen. Og der kan gå længe imellem de intense, prioriterede lytteoplevelser, hvor man sætter sig og hører et musikalsk værk fra ende til anden. For at løfte, hvordan man lytter, holder Hifi Klubben i Herning HiFi Day onsdag 6. februar, hvor albummet Pearl af Janis Joplin afspilles i sin fulde længde. Det fortæller Hifi Klubben i en pressemeddelelse.

Pearl er udvalgt i samarbejde med musiktjenesten Tidal, og det bliver formidlet af en lokal musikentusiast, der giver en musikkyndig indføring i værket og dets betydning.

- Vi vil give alle interesserede en unik mulighed for at høre, hvordan et af musikhistoriens største værker lyder i den originale form. Der sker noget magisk, når vi giver os tid til at lytte til et album i hele sin længde, og når det afspilles på et sublimt anlæg og under de rigtige forhold, træder detaljer og lag frem, som man ellers hverken bemærker eller påskønner, siger Martin Kjær Skou, der er ansvarlig for HiFi Day hos Hifi Klubben i Herning.

Optimale lytteforhold skaber fokus
Ved at invitere inden for til HiFi Day vil hi-fi-specialisten sætte fokus på deres overordnede ambition om, at vi skal lytte mere. Arrangementet hylder det udvalgte album og produktionen af den gode, klare lyd.

- Vi lytter på en anden måde i dag, hvor musikken stort set altid er tilgængelig og lige ved hånden. Men det er vigtigt, at vi også en gang imellem fokuserer fuldt på musikken og giver os hen, hvis vi skal have den fulde lytteoplevelse. Til HiFi Day indretter vi derfor et særligt lytterum, så man kan lytte til et musikalsk mesterværk i sin fulde længde uden afbrydelser og på et hi-fi-anlæg, som er optimeret til at gengive mesterværket i sin originale form, siger Martin Kjær Skou.

HiFi Day er en del af Hifi Klubbens Welcome Listeners-koncept, som sætter fokus på, at man skal lytte mere. Man skal reserve plads til arrangementet på forhånd, lyder det fra Hifi Klubben.