Her på billedet kan man for enden af trappen se pulveret fra den tømte pulverslukker - oprydningsarbejdet tog omkring tre og en halv time. Foto: Privatfoto

Hærværk på banegården: Tømte pulverslukker i forhallen

Martin Hove Thomsen 

Banegården i Herning er i løbet af natten til onsdag eller tidligt onsdag morgen blevet udsat for hærværk

HERNING Onsdag morgen kunne man på banegården i Herning se et noget særpræget syn. I forhallen lå der nemlig en masse pulver og flød på gulvet.

Vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Carsten Henriksen, fortæller, at politiet betragter det som hærværk.

- Der er blevet tømt en brandslukker i forhallen. Vi får anmeldelsen klokken 7.06, og det skulle være sket mellem tirsdag klokken 20 og så frem til klokken 7 onsdag, siger han.

Politiet skal nu blandt andet se nærmere på, om videoovervågning kan afsløre personen eller personerne bag hærværket.

- Vi skal prøve at finde ud, hvem det er, og så venter der en bøde - og formentlig en regning for oprydningsarbejdet, siger Carsten Henriksen.

Godt med knofedt
Det er Pro Industri og Skadeservice, der med hjælp fra et par DSB-ansatte stod for oprydningsarbejdet med at få fjernet det hvide pulver. Skadelederen hos selskabet, Kim Uldum, fortæller, at det tog omkring tre og en halv time at få banegården til at se præsentabel ud igen.

- Vi støvsugede det hele og vaskede det over. Og det skulle vi gøre flere gange, fordi pulveret trak ned i klinkerne, siger han.

- Så der blev brugt en del knofedt - det var svinet godt og grundigt til. Der var også flere, som havde gået i det, og vi måtte også gøre rent inde i 7-Eleven-forretningen, siger Kim Uldum.