FCM’s Awer Mabil har mistet sin 19-årige søster i en trafikulykke i Australien. To teenagere er anholdt i forbindelse med ulykken og sigtet for uansvarlig kørsel. Foto: Henrik Ole Jensen

Awer Mabils søster dræbt i trafikulykke

Thomas Damm 

FC Midtjyllands kantspiller har mistet sin 19-årige søster i Australien

FODBOLD En tragedie har ramt FC Midtjyllands 23-årige kantspiller Awer Mabil og hans familie. Klubben oplyser på sin hjemmeside, at Mabils 19-årige søster, Bor Mabil, var passager i en bil, som natten til lørdag forulykkede nord for Adelaide i Australien, og hun blev dræbt i ulykken.

- Vi har med stor sorg modtaget meddelelsen om den tragiske ulykke, og vi sender vores medfølelse og varmeste tanker til Awer og hans familie samt venner. Alle i FC Midtjylland er dybt berørte over det skete, og vi gør alt, hvad der står i vores magt for at hjælpe og støtte Awer og hans nærmeste i en ualmindelig svær tid, siger FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein.

Awer Mabil fik den ubærlige besked, efter at han med det australske landsholds havde tabt 0-1 i kvartfinalen mod værtsnationen De Forenede Arabiske Emirater ved Asian Cup.

Ifølge news.com.au skete ulykken lige efter middag natten til lørdag australsk tid.

Ingen af de fire øvrige unge i bilen skulle være kommet alvorligt til skade.

Men den 19-årige chauffør af bilen blev umiddelbart efter anholdt og sigtet for at køre uforsvarligt. Der var ikke andre biler involveret i ulykken, hvor de unges hvide Audi kørte ind i et hegn i forbindelse med et trafikkryds.

Også en 18-årig pige skulle være anholdt. Hun kørte en anden bil, som var i selskab med den forulykkede. Også hun er blevet sigtet for at køre uforsvarligt.

De to anholdte stilles for en dommer på tirsdag.

På sin hjemmeside viser det australske fodsboldforbund (FFA) sin medfølelses med Mabil og familien.

Forbundet konstaterer i en kort udtalelse, at det vil gøre alt, hvad der står i dets magt for at hjælpe familien, Awer Mabils holdkammerater og resten af landsholdet, der stadig opholder sig i De Forenede Arabiske Emirater.

Efter Asian Cup skulle Awer Mabil være stødt til FCM’s træningslejr i Dubai, hvor resten af holdet ankom sent fredag aften.