Norske Tonje Løseth var skarp mod sine tidligere holdkammerater, da Herning-Ikast Håndbold vandt en flot udesejr over tyske Metzingen og kvalificerede sig til kvartfinalerne i EHF Cuppen. Foto: Flemming Hansen

Fornem sejr i Tyskland: HIH’erne er i EHF Cup-kvartfinalen

Kenneth Kristiansen 

Herning-Ikast Håndbold vandt 28-25 ude over Metzingen og er nu sikre på mindst en andenplads i gruppen

HåNDBOLD Kvinderne fra Herning-Ikast Håndbold har kvalificeret sig til kvartfinalerne i EHF Cuppen.

Det står klart efter lørdag aftens fornemme udesejr på 28-25 over tyske TuS Metzingen.

HIH’erne vandt i sidste weekend hjemme i Ikast med 31-28 over samme modstander. Og selvom der stadig er to kampe tilbage i gruppespillet, kan HIH hverken hentes af tyskerne eller af svenske IK Sävehof, der er uden point i gruppen, som toppes af Siófok fra Ungarn med maksimumpoint.

Herning-Ikast har seks point for fire kampe og Metzingen har to. Men HIH er bedst indbyrdes med tyskerne, så sagen er klar - også selvom tyskerne skulle vinde de to sidste gruppekampe og HIH tabe begge deres.

Foran 800 tilskuere i den intime Öschhalle i det sydtyske kom et koncentreret dansk mandskab flyvende fra land og foran 6-1, før hjemmeholdet så småt kom med i kampen.

Forsvaret havde styr på tyskernes skudtrusler og var effektive i den anden ende. Mod slutningen af første halvleg øgede HIH føringen igen til pausestillingen 16-10.

HIH’erne kunne endda nøjes med et nederlag på to mål og stadig være bedst indbyrdes med det tyske hold, men det blev aldrig et tema. Forspringet fra første halvleg lagde grunden for sejren, og gæsterne havde styr på kampen gennem anden halvleg, selvom hjemmeholdet kom op på minus tre, 19-22 og 22-25, og endda minus to mål, 25-27. Helene Fauske scorede forløsende til resultatet 28-25 i det sidste minut og sikrede endegyldigt sejren.

Norske Fauske nettede i alt syv gange, men hendes landsmand Tonje Løseth var endnu mere knivskarp. Den norske back, som tidligere har spillet for netop Metzingen, scorede ni mål på ti forsøg og blev sit holds topscorer.

Næste opgave for Herning-Ikast Håndbold er hjemme i IBF Arena onsdag aften mod Ajax København i den hjemlige HTH Liga.