Mikkel Hansen førte an i den danske sejr. Foto: Flemming Hansen

Danmark bankede Sverige – klar til semifinale mod Frankrig

Kenneth Kristiansen 

Det danske landshold er klar til VM-semifinalen efter sejr over Sverige på 30-26 i Boxen

HåNDBOLD Danmark er i semifinalen.

I en proppet Jyske Bank Boxen vandt danskerne 30-26 over Sverige, og dermed vinder det danske landshold sin mellemrundepulje. Nu venter en semifinale i Hamburg på fredag mod Frankrig.

Første halvleg var spillemæssigt en ujævn affære af det danske hold. Danmark kom planmæssigt fra start, igen båret frem af en proppet Boxen, og Nikolaj Øris sprudlede og lavede de tre første danske mål.

Men svenskerne havde ryggen mod muren og skulle vinde kampen for at kunne nå semifinalen. Trods en formidabel start på kampen af Danmarks keeper, Niklas Landin, fik de gulblusede svenskere skudt sig ind, og midtvejs i halvlegen kom de også foran.

Hos Danmark brændte især stjernen Mikkel Hansen alt for meget, og Rasmus Lauge fik ikke gang i sit spil. Det fik landstræner Nikolaj Jacobsen til sidst i halvlegen at finde én af de ikke så meget benyttede spillere frem fra bænken - Bjerringbro-Silkeborgs Nikolaj Markussen.

Den tårnhøje back fik et jubelbrøl af Boxen og kvitterede med et flot svæv og udligning til 12-12.

Forinden var Sverige kommet foran med tre, 12-9, men halvlegen sluttede helt lige, uafgjort 13-13.

Hansen tog ansvaret
Efter pausen indledte Sverige bedst, mens det danske landshold havde svært ved finde melodien, både i forsvaret og angreb.

Men det kom. Mikkel Hansen tog ansvaret på sig trods sin sløje første halvleg og brillerede med både mål og assists. Magnus Landin var skarp på fløjen, og brormand Niklas fandt igen niveauet fra øverste hylde inde i målet.

Danskerne vendte billedet og gik fra 17-18 til 21-18, men det var stadig noget nervøst og ujævnt. Det lykkedes dog at holde svenskerne på afstand, og de sidste minutter var ren fest og ballade sammen med de 15.001 tilskuere i Boxen.

Mikkel Hansen blev dansk topscorer med seks mål.

Danmark er nu klar til VM-semifinale på fredag, og her bliver modstanderen Frankrig. De anden semifinale står mellem Tyskland og Norge - begge fredagens semifinaler spilles i Hamburg.

Lørdag er der placeringskampe i Boxen, og søndag er der finale og bronzekamp - også i Boxen i Herning.