Annika Jakobsen og Herning-Ikast Håndbold kæmpede sig søndag til en spinkel hjemmesejr over tyske Metzingen. Foto: Flemming Hansen

Smal HIH-sejr over stædige tyskere

Ole Bitsch 

Herning-Ikast vandt 31-28 i EHF Cup-hjemmekampen mod Metzingen

HÅNDBOLD Forhåbningen om avancement fra EHF Cup-gruppespillet lever videre i bedste velgående hos Herning-Ikast Håndbold.

Søndag eftermiddag vandt HIH’erne hjemme i IBF Arena med 31-28 over tyske TuS Metzingen - efter pauseføring på 15-14 til gæsterne.

I gruppen, hvor stærke Siofók fra Ungarn forventes at snuppe førstepladsen, skal Herning-Ikast og Metzingen formentlig kæmpe om andenpladsen, der også giver adgang til kvartfinalerne.

Af samme grund kan den indbyrdes målscore blive vigtig - og den fik HIH-holdet forbedret efter tid i Ikast. Højrebacken Louise Burgaard scorede på et frikast, der blev rettet af i »muren« og snød keeper Isabell Roch.

Overordnet set var det også i orden, at værterne tog sejren mod Metzingen, der er tidligere arbejdsgiver for den nuværende HIH-back, nordmanden Tonje Løseth.

Første halvleg vil mest blive husket for et strålende comeback, som Herning-Ikast-spillerne leverede fra det 13. til det 17. minut. Her blev 4-8 vendt til et midtjysk forspring på 10-8. En af opskrifterne var tre kontrascoringer, men HIH-enheden - efter en stresset indledning på kampen - blev ligeledes belønnet for højere koncentration i begge ender.

Herning-Ikast var også i teten i det meste af anden halvleg, men hver gang, hjemmeholdet skabte en smule afstand, fik de stædige Metzingen-aktører hevet snoren tilbage.

En fortjent sejr blev det dog til. Ikke mindst som følge af fine soloaktioner fra Helene Fauske og Louise Burgaard samt store redninger fra indskiftede Jessica Ryde, der gjorde en forskel i anden halvleg, hvor svenskeren stod samtlige 30 minutter.

HIH-topscorer blev norske Helene Fauske med 11 mål, heraf fem kasser på straffekast.

Førstkommende lørdag mødes HIH og Metzingen igen i EHF Cuppen - denne gang i det sydtyske, hvor Metzingen har fordel af hjemmebane.