Lasse Lassen og Herning Blue Fox begyndte godt, men fik kun ét point med hjem fra Frederikshavn. Foto: Danmarks Ishockey Union (Arkiv)

Blue Fox lider overtidsnederlag i Frederikshavn

Jørn Just Kristensen 

»Blårævene« åbnede stærkt, men måtte køre hjem fra landets nordligste ishockeyarena med bare ét point

ISHOCKEY En sejr i Frederikshavn var tæt på et ufravigeligt krav, hvis Herning Blue Fox skulle bevare troen på en plads i top-fire i Metal Ligaens grundspil.

Det begyndte også lovende, men Blue Fox tabte 1-2 efter overtid mod nordjyderne og er nu hele 11 point bag Frederikshavn i tabellen med syv kampe tilbage af grundspillet.

Dominerede første periode
Blue Fox førte 1-0 efter en stærk første periode, hvor der også var chancer til mere. Morten Poulsen scorede målet, da han hurtig og resolut firsttimede returen i mål efter et knaldhårdt skud fra en helt fri Mike Aviani. Tjekkiske Tadeas Galansky var prisgivet på Poulsens sikre eksekvering på riposten.

Men i anden periode vendte momentum. Nordjyderne vandt de fleste dueller og løse pucke, og midtvejs i perioden fik David Friedman udlignet. Topscorer Cameron Spiro trykkede fra nul grader og kort afstand, og skiven strøg over til Friedman, der ikke kunne undgå at score.

Opgøret stod derfor på vippen, da de to hold kom på isen til tredje periode, men Blue Fox gjorde det svært for sig selv med en byge af udvisninger. Fire gange undertal kostede kræfter, og Simon Nielsen måtte flere gange redde i stor stil i Herning-målet for at tvinge kampen ud i overtid.

Kort før tid fik Blue Fox dog foræret en kontrachance, da Frederikshavn-backen Mads Larsen, der er født i Herning, mistede pucken. Joonas Riekkinen forsøgte at finde Kristoffer Astorp Lauridsen, men pasningen savnede præcision.

Bare 1.16 minutter inde i overtiden blev 22-årige Kristian Jensen matchvinder for Frederikshavn med en flot soloaktion. Han skar ind fra venstre side og på tværs af målet og lagde pucken ind med baghånden.

I tabellen er Herning-holdet fortsat på sjettepladsen med nu 47 point for 33 kampe. Esbjerg har 48 point på femtepladsen, mens Frederikshavn har 58 point som nummer fire.

Blue Fox spiller først igen tirsdag 29. januar, når Rungsted kommer på besøg. I næste weekend ligger Metal Ligaen nemlig stille, mens Final4-stævnet i pokalturneringen, Metal Cup, afvikles i Aalborg.