- Folk har taget rigtigt godt imod os, og man kan fornemme, at de er glade for, at der er åbnet et apotek her, siger Bethina Boes, der er filialleder hos Dæmningens Apotek. Foto: Henrik Ole Jensen

Ugens visit: Apotek har åbnet filial på Dæmningen

Mathilde Bach callesen 

I december åbnede Herning Løve Apotek en filial hos Meny på Dæmningen. Herning Bladet tog forbi Dæmningens Apotek for at høre om opstarten

ÅBNING Når man træder indenfor hos Meny på Dæmningen, får man hurtigt øje på Dæmningens Apotek, som har indrettet sig med sundhedsprodukter, receptpligtig medicin og farmakonomer, der er klar til at vejlede kunderne.

Det vil muligvis overraske nogle, at der er kommet apotek på Dæmningen, men det er også kun halvanden måned siden, at Herning Løve Apotek slog dørene op til deres nye filial på adressen.

Herning Løve Apotek kunne simpelthen ikke takke nej til tilbuddet om at åbne en filial på samme adresse som Meny, da de så mange fordele ved at åbne på Dæmningen.

- Vi tænker, at det kommer til at have en god synergieffekt, at vi er flere forretninger samlet herude. Der er allerede en blomsterbutik, og senere i januar åbner Lagkagehuset en afdeling herude, siger Bethina Boes, som er filialleder hos Dæmningens Apotek, og som er en del af den daglige ledelse på Herning Løve Apotek.

Mange produkter og vejledende ord er allerede blevet langet over skranken på det nye apotek, hvor personalet er i gang med at lære kunderne at kende.

- Vi er kommet rigtigt godt fra start, og kunderne har simpelthen været så positive over, at der er kommet et apotek i området, siger Bethina Boes.

Mange af kunderne bor i nærområdet, men der er også kunder, som slår vejen forbi apoteket på vej til eller fra arbejde. Desuden er der de kunder, som er i forvejen er faste kunder i Meny, som er begyndt at bruge Dæmningens Apotek.

- Kunderne er så glade for de gode parkeringsmuligheder. Der er også flere kunder, som siger, at det er dejligt, at alt det, de skal bruge, er samlet under ét tag, fortæller Bethina Boes.

Indimellem hænder det, at en kunde stikker hovedet indenfor på apoteket for at høre, om de egentlig kan hente deres receptpligtige medicin på Dæmningens Apotek. Og ja, det kan man, lyder svaret fra personalet.

- Vi har hele det sortiment, som skal være på et apotek, og man kan hente sin receptpligtige medicin her. Vi har nemlig lægemidlerne på lager, så de kan få det med hjem med det samme, siger filiallederen, som er ét af de ansigter, kunderne ofte vil møde.

Velkendt personale
Kunderne genkender muligvis personalet, som de møder, når de slår vejen forbi det 123 kvadratmeter store, lyse apotek. Det er nemlig en håndfuld af medarbejderne fra Herning Løve Apotek og Tinghus Apoteket, som på skift er at finde på Dæmningens Apotek.

- Der er som regel altid to farmakonomer på arbejde på filialen, som er klar til at servicere kunderne og vejlede og informere, uanset om det gælder receptpligtig medicin, hudplejeprodukter, vitaminer eller andet. Forskellen fra hovedapoteket er, at vi ikke har nogle farmaceuter på Dæmningens Apotek. Vi kan dog altid ringe til hovedapoteket, hvis der skulle være brug for farmaceutisk assistance, siger Bethina Boes.

Der er også allerede begyndt at være velkendte ansigter blandt kunderne, der kommer ind på apoteket.

- Vi har nogle kunder, som kommer her fast. Men det er ikke alle mennesker, der har brug for at komme på apoteket hver uge eller hver måned, så der kommer nok til at gå et helt år, før vi rigtigt kan fornemme, hvordan det er at have apotek her, forklarer Bethina Boes og fortsætter:

- Vi er blevet taget rigtigt godt imod, og vi glæder os til at lære endnu flere kunder at kende.