Mikkel Hansen ramte topniveauet mod Norge. Den danske storskytte plaffede 14 mål i nettet med sin brandvarme højre arm. Foto: Tom Laursen

Mægtige Mikkel stråler i rød-hvid sejr over viceverdensmestrene

Jørn Just Kristensen 

Mikkel Hansen førte an i sprudlende dansk sejr over de norske viceverdensmestre. Den storspillende danske stjerne er nu VM’s topscorer

HåNDBOLD Første store eksamen for de danske VM-gulddrømme endte med en klokkeren topkarakter.

Det danske landshold nedlagde torsdag aften Norge, der vandt sølv ved seneste VM, med 30-26 efter 17-14 ved halvtid.

De rød-hvide lyste af overskud og tænding fra start og var på intet tidspunkt bagud. Føringen var undervejs oppe på hele ni mål.

Det lugtede allerede af en afgørelse, da danskerne efter en forrygende første halvleg kom tilbage på halgulvet og åbnede de sidste 30 minutter med tre mål på snor til 20-14.

Nøglespillerne Mikkel Hansen og Niklas Landin ramte topniveau i det nordiske stormøde. Landin åbnede på højeste niveau med redninger på to helt frie fløjafslutninger fra Kristian Bjørnsen og et straffekast fra stjernen Sander Sagosen, der havde svært ved at finde flow i Boxen i aften. Danskerne gik konsekvent lidt mere offensivt og stødende frem mod Sagosen, der af mange bliver betegnet som en af verdens allerbedste håndboldspillere.

Det danske forsvar fungerede godt - til trods for at forsvarsgeneralen René Toft tidligt måtte forlade banen efter et sammenstød med norske Magnus Gullerud. Det lignede en lyskeskade til 34-årige Toft.

14 mål af Mikkel Hansen
Mikkel Hansen sprudlede anderledes end klubkammeraten Sagosen fra Paris Saint-Germain. Den danske stjerne gik målamok med hele 14 scoringer. Først i slutfasen kom der missere fra den storspillende Hansen, der nu er VM-topscorer med 35 mål i fem kampe.

Men trods de storspillende danske profiler var Norge ikke langt fra at indhente det danske ni måls-forspring. Nordmændene reducerede til 25-27 efter en periode på 10 minutter, som de vandt 9-2. I den fase viste Norge noget af den fart, som holdet er blevet så kendt for.

Intensiteten - og nerverne - blev mærkbare i Jyske Bank Boxen. Men igen, igen steppede Mikkel Hansen og Rasmus Lauge op med hver sin scoring til 29-25 og øredøvende jubel i Boxen. Det var afgørelsen.

Sejren betyder, at Danmark er klar til mellemrunden med maksimumpoint. I mellemrunden venter Egypten, Ungarn og Sverige på de danske guldbejlere.

Næste kamp er på lørdag imod Ungarn i Jyske Bank Boxen.