Rasmus Lauge og resten af det danske landshold havde deres hyr med Østrig og Romas Kirveliavicius. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Danmark overvandt startvanskeligheder i Boxen

Jørn Just Kristensen 

Håndboldmaskinen var et kvarter om at komme i gang, men de danske håndboldmænd endte med en ny, sikker VM-sejr

HåNDBOLD Det endte med den ventede storsejr, da Danmark tirsdag aften mødte Østrig ved VM i herrehåndbold.

De rød-hvide vandt 28-17 efter 11-8 ved pausen i Jyske Bank Boxen.

Men de 14.607 festklædte fans i den midtjyske multiarena fik sig en forskrækkelse, inden fællessangen og VM-hyggen igen føltes helt rigtig. Efter kvarter var Danmark nemlig bagud 2-5. Timingen haltede i angrebsspillet, og så blev der tilmed brændt nogle kæmpechancer, som de danske topspillere ofte kan sætte ind med bind for øjnene.

Frustrationen var også synlig hos landstræner Nikolaj Jacobsen, der for første gang i VM-turneringen måtte se sin A-kæde have problemer med at finde vej til nettet.

Men i halvlegens sidste otte minutter vendte skæbnen. Seks danske scoringer på snor uden østrigsk modsvar vendte 5-8 til dansk pauseføring 11-8, og da spillerne vendte tilbage i arenaen, var der ingen slinger i håndboldvalsen.

Danskerne rykkede til 20-12 og så endte det hele igen i rød-hvid folkefest i Boxen.

Et nyttigt våben, da danskerne trak fra, var syv-mod-seks-spillet, hvor målmanden bliver trukket ud. Det fungerede godt og ligner noget, holdet også kan få brug for senere i turneringen.

B-kæden fik lov at gøre jobbet færdigt i de sidste 10 minutter, så alle mand nåede i aktion.

Playmaker Rasmus Lauge og venstrefløjen Magnus Landin blev danske topscorere med seks mål hver med Østrig.

I morgen er der hviledag, men så venter alvoren torsdag aften, når de danske guldbejlere skal op imod de regerende viceverdensmestre fra Norge.