Helene Fauske var storspillende, da Herning-Ikast søndag eftermiddag slog Sävehof i sikker stil. Foto: Henrik Ole Jensen (Arkiv)

HIH nedlagde de svenske mestre

Jørn Just Kristensen 

Et stærkt ryk ind mod pausen banede vejen for en suveræn Herning-Ikast-sejr mod de svenske mestre fra IK Sävehof

HåNDBOLD - Vi skal slå Sävehof, hvis vi skal videre fra puljen.

Det fastslog målvogter Jessica Ryde i Herning Folkeblad før mødet med de svenske mestre i EHF Cup-gruppespillet. På banen fulgte den 24-årige svenske HIH-keeper og holdkammeraterne ordene op med en overbevisende præstation og en sikker sejr over Sävehof.

HIH sendte svenskerne hjem til Göteborg med et klart nederlag. Midtjyderne vandt 29-22 efter 15-9 ved pausen.

Afgørelsen faldt reelt i de sidste fem minutter af første halvleg. Herning-Ikast havde tidligere i halvlegen klattet skødesløst med oplagte målchancer, men i halvlegens sidste minutter var kynismen på plads med fem mål på stribe fra 10-9 til pausestillingen 15-9.

De stærke HIH-takter fortsatte efter pausen, hvor føringen hurtigt nåede op på 20-11. Derfra blev det mere »mål-bytteri«, da opgøret var afgjort.

10 mål af norsk playmaker
Playmaker Helene Fauske strålede i det midtjyske kollektiv med hurtig boldomgang og skarphed i egne afslutninger. Hun blev topscorer med 10 mål.

Sejren betyder, at Herning-Ikast rykker op på andenpladsen i EHF Cup-gruppen bag ungarske Siófok, der har maksimumpoint efter to kampe. HIH har to point. Det samme har tyske TuS Metzingen, som HIH tager imod i næste weekend. Sävehof er uden point efter de første to runder.

Inden mødet med Metzingen næste søndag venter en kamp i HTH Ligaen, når Randers HK på onsdag gæster IBF Arena.