Playmaker Rasmus Lauge strålede som iscenesætter og afslutter i den danske drømmestart mod Tunesien. Den 27-årige Flensburg-Handewitt-stjerne scorede syv mål på syv forsøg i første halvleg, og så fik han lov at se næsten hele anden halvleg fra bænken. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Drømmestart åbnede rød-hvid opvisning i Boxen

Jørn Just Kristensen 

Boxen gyngede i festlig, dansk fællessang, da Mikkel Hansen, Rasmus Lauge, Niklas Landin og resten af det danske landshold satte de afrikanske mestre på plads i Jyske Bank Boxen

HåNDBOLD Tegningen til nogle sjove håndbolduger i Herning er til at få øje på.

De danske håndboldmænd gav i aften en ny indikation af tårnhøj klasse, da Tunesien blev rundbarberet med 36-22 foran 15.000 feststemte tilskuere i Jyske Bank Boxen.

Sejrscifrene var endda til den beskedne side, når man tager i betragtning, at danskerne førte 14-2 efter 17 forrygende åbningsminutter, hvor de rød-hvide ikke satte ret mange af deres store håndboldsko forkert på blå halgulv i Herning.

Spillet flød fejlfrit fra de danske hænder, og kun to danske angreb sluttede uden mål i det første kvarter!

En del af medvinden kom fra modsatte ende, hvor Niklas Landin drev de hårdtskydende afrikanske mestre til fortvivlelse med sin forudseende placeringsevne og sine smidige, lange lemmer. Kiel-keeperen endte med en redningsprocent på 42og blev senere kåret til kampens bedste spiller.

Angrebsmæssigt gik meget gennem en storspillende Rasmus Lauge i første halvleg. Han glimtede både som oplægger og afslutter med syv mål på syv forsøg inden halvtid, og så fik han lov at se stort set hele anden halvleg fra bænken.

Lauge delte topscorerværdigheden med Mikkel Hansen, der også nettede syv gange.

Landstræner Nikolaj Jacobsen vil formentlig også glæde sig over, at han fik hele 12 spillere på måltavlen i opgøret - heriblandt slutrundedebutanten Johan Hansen fra Bjerringbro-Silkeborg med to træffere.

Niveauet dalede i anden halvleg. Formentlig også i kraft af den store føring i ryggen, og til dels de mange udskiftninger og lidt for mange udvisninger. Men det betød ikke det store for festlighederne på lægterne, mens de rød-hvide sikrede den anden storsejr i anden kamp ved VM på hjemmebane.

Næste VM-kamp for Danmark er mandag aften, når de rød-hvide møder Saudi-Arabien i Jyske Bank Boxen. Det lugter af en ny dansk opvisning med storsejr og feststemt fællessang i Jyske Bank Boxen.