Særudstillingen »Fra knipling til strik« kan ses på Tekstilmuseet frem til 17. marts. Foto: PR-foto

Fernisering på strikkede værker

Torsdag 10. januar holder Tekstilmuseet fernisering på en ny særudstilling

UDSTILLING Kan man strikke en knipling? Det ser næsten sådan ud, når en gruppe strikkeeksperter har bestemt sig for at »oversætte« Tønderegnens spindelvævstynde kniplinger til nye, håndstrikkede beklædningsgenstande. Disse værker vises fra i morgen frem på Tekstilmuseet i særudstillingen »Fra knipling til strik«.

Gruppen af stikkeeksperter, der kalder sig GEM’erne, som står for Garn-elskende Mesdames, går i gemmerne på landets kulturinstitutioner for at finde inspiration i det gamle, gode håndværk, der er lavet af kvinder med flid og solide materialer.

- Vi hverken vil eller kan kopiere fortidens genstande, for de vil slet ikke kunne fungere i vores tid. I stedet ønsker vi at skabe opmærksomhed på de gamle tekstilers kvaliteter ved at omsætte elementer fra vores mødres gamle håndværk til vores eget håndarbejde, strikningen, siger gruppen i en pressemeddelelse fra museet.

Der er torsdag fernisering på udstillingen, som man kan opleve frem til midten af marts. Ved ferniseringen byder museet på en lille forfriskning, og de fremmødte har mulighed for at møde nogle af GEM’erne.