Psykoterapeut Anna Østergaard giver et foredrag om, hvordan man motiverer sig selv, når Østergades Apotek og Herning Bibliotekerne lørdag 12. januar arrangerer sundhedsmesse igen. Foto: PR-foto

Sundhedsmesse tilbyder hjælp: Find motivationen til at blive sundere

For fjerde gang inviterer Østergades Apotek og Herning Bibliotekerne til sundhedsmesse

HERNING Lørdag 12. januar lægger biblioteket i Herning endnu en gang lokaler til en sundhedsmesse, som Østergades Apotek og Herning Bibliotekerne står bag. I år kan man besøge 20 stande på messen, som denne gang har temaet »Sundhed og motivation« - og netop motivation er der ifølge arrangørerne mange, der efterspørger i januar, når folk får lyst til at begynde at leve lidt sundere oven på udskejelserne i december.

- Vi har oplevet en stigende interesse for Sundhedsmessen de seneste år. Vi oplever borgere, som aktivt spørger efter næste års messe, og blandt standdeltagerne oplever vi også ønsker om at deltage igen. Det er dejligt og opløftende, for som sundhedsfaglig person brænder jeg for at gøre borgerne sundere og mere aktive, fortæller farmakonom Jannie Sonne Isaksen fra Østergades Apotek i en pressemeddelelse.

Peptalk fra psykoterapeut
På Sundhedsmessen får borgerne mulighed for at få masser af gode idéer til at indfri eventuelle nytårsforsætter om vægttab eller mere fysisk aktivitet. Ud over de forskellige stande har arrangørerne i år inviteret psykoterapeut Anna Østergaard til at give en peptalk om, hvordan man motiverer sig selv.

- Vi er glade for som bibliotek endnu en gang at være med som arrangør af Sundhedsmessen. Vi synes, biblioteket som ramme er oplagt, da placeringen er central i hjertet af Herning, og vi har altid mange besøgende en lørdag. Derudover er biblioteket også et sted, hvor man som borger kan få en masse viden om sundhed, anfører bibliotekar Tina Daugaard.

På messen vil man blandt andre kunne møde fysioterapeuter, diætister, en hypnoterapeut, en akupunktør, rygestop-konsulenter, en psykoterapeut, sundhedsfagligt personale fra apoteket, sportsfolk fra løbe-, atletik- og svømmeklubber samt diverse foreninger og selvhjælpsgrupper. Alle står de klar til at hjælpe med at tage skridtet til et sundere liv.