Foto: Tom Laursen

Medierne flokkedes om neutral kronprins

Kim Stoltenberg Hansen 

Kronprins Frederik var traditionen tro med til Sportsgalla i Boxen

SPORT De bedste danske sportsfolk spankulerede forbi et hav af fotografer på den røde løber forud for årets Sportsgalla, så der var en blid lyd af knipsende fotografer lørdag eftermiddag i Boxen. Det kulminerede dog pludseligt med knipseri, der ville have gjort en flok paparazzi-fotografer fra Hollywood misundelige. Det skyldes, at landets kronprins kom forbi, og pludselig kom fotografernes fingre på overarbejde.

Den rolige prins smilede til dem alle, og han tog sig også tid til at svare på flere spørgsmål fra de mange fremmødte journalister. De forsøgte - forgæves - at få kronprinsen til at fortælle hvem, der var hans favoritter til de mange priser. Han er dog tydeligvis skolet i diplomatiets kunst, og sådan gik det også her.

- Der er mange gode kandidater. Det er svært at udpege favoritter, men uanset, hvem der vinder vil det helt sikkert være nogle værdige vindere.

Han ville dog godt løfte lidt af sløret for, hvad han havde spærret øjnene ekstra op for i 2018 på sportens område.

- VM i ishockey var fantastisk. Og det var også imponerende, da Lars Eller var med til at vinde Stanley Cup. Valgren har også gjort det godt, og jeg tror han endda bliver endnu bedre i år, sagde kronprinsen, der også havde en kommentar til festen i Boxen.

- Det er dejligt at være med, når Herning får sin årlige store sportsfest, sagde han.