Jimmy Bøjgard flankeret af sin bedre halvdel Ulla Essendrop. Foto: Tom Laursen

Jimmy Bøjgaard: Umuligt at vælge mellem tennis-sejr og ishockey-sejr

Kim Stoltenberg Hansen 

Herningenseren havde svært ved at udpege en sikker vinder af Årets Sportsnavn

SPORT Hvad er størst. Et tordenbrag eller Rundetårn. Eller at vinde Australian Open i tennis eller Stanley Cup i ishockey. Det har en jury fra Jyllands-Posten og DIF tygget på, når de i aften skal udpege årets sportsnavn. Her skal dommerne vælge mellem Caroline Wozniacki og Lars Eller - og det er endda ekstra svært, da de også kan pege på fodboldspilleren Pernille Harder, der blev kåret som den bedste i Europa i en sæson, hvor hun både nåede EM-finalen og Champions League-finalen.

Jimmy Bøjgaard - sportsvært på TV2 - dækker ishockey og tennis. Herningenseren ville dog på trods af dette ikke entydigt udpege en vinder af Årets Sportsnavn.

- Det er svært. At vinde en Grand Slam i tennis eller vinde Stanley Cup og score det afgørende mål. Det er to ting, som man for år tilbage vel aldrig havde troet ville ske for en dansker. Og så sker begge dele samme år. Det er to ting, der er nok til at vinde, men en bliver jo taberen, men vedkommende vil i det mindste føle, at de har tabt til en værdig modstander, sagde sportsværten, der spåede Wozniacki som svag favorit.

- Det er trods alt en individuel sportsgren, så det tæller nok lidt ekstra, sagde sportsværten, der i 2018 også kunne skrive en ny ting på sit CV, nemlig filminstruktør, da han lavede en film om den amerikanske fodboldlegende, Morten Andersen fra Struer.

- Den blev rigtig fint modtaget. 9 af 10 jeg har talt med, roser den, og folk fortæller, at de bliver inspireret af hans fortælling, og det var det, som vi håbede på, sagde Jimmy Bøjgaard, der fortalte at Morten Andersen blev følelsesmæssigt overvældet, da han skulle fortælle om kicker-karrieren i USA.

- Det endte med at være en rørende film, for det var overvældende for ham at tænke tilbage og fortælle om karrieren. I mange år har han ikke vidst, om hans karriere var god nok til Hall of Fame, så da det endelig skete, kunne han bare nyde situationen, sagde Jimmy Bøjgaard.