Den tidligere landsholdsspiller Jesper Nøddesbo havde taget sin hustru Rikke (t.v.) og sin manager Charlotte Frølich med til sportsshowet i Herning. Foto: Tom Laursen

Jesper Nøddesbo: Fedt at være tilbage i Herning

Ole Bitsch 

Håndboldstjernen fra Hauge nød at være retur i Boxen. Han er nomineret til prisen som årets forbillede

SPORT Jesper Nøddesbo har hentet mange store håndboldoplevelser i Jyske Bank Boxen. Den lokale håndboldstjerne, der er fra Hauge, men nu er på kontrakt hos Bjerringbro-Silkeborg (BSV), har adskillige gange repræsenteret det danske landshold i den herningensiske multiarena.

- Det er fedt at være tilbage i Herning. Mine forældre og min bror bor jo stadig her i området, og da jeg og familien er bosat i Aarhus, kommer vi ofte forbi, fortæller Jesper Nøddesbo.

Lørdag aften deltager han atter i Sport 2018, hvor den tidligere landsholdsstreg er nomineret til prisen som årets forbillede.

Det er Tryg Forsikring, der har udpeget Nøddesbo som en af de tre nominerede til prisen, hvor forsikringsselskabet belønner tre personer, der både sportsligt og menneskeligt har været et forbillede og har gjort en positiv forskel for andre mennesker.

Hjalp syge børn
Jesper Nøddesbo er blandt andet nomineret for sin indsats til gavn for Lukashuset i Hellerup, der er landets eneste hospice for uhelbredeligt syge børn og deres familier. Stedet var økonomisk trængt, og derfor brugte Nøddesbo sin kendis-kapital i en målrettet indsats på at rejse 1,5 millioner kroner til Lukashuset. Det skete ved at arrangere en venskabskamp med den franske storklub Paris Saint-Germain.

- Jeg er stolt over nomineringen, og jeg er stolt over, at jeg har været med til at sætte fokus på så vigtig en sag, siger Jesper Nøddesbo til Herning Folkeblad.

- Som forældre (Nøddesbo og hustruen Rikke har døtrene Vida og Luna, red.) kan man ikke undgå, at den her sag rammer dybt. Specielt, når der tale om børn og unge med sygdomme. Det gav mening og hjælpe, og når det giver mening, er der ingen grænser for, hvor langt jeg vil gå for at hjælpe, lyder det fra den midtjyske håndboldprofil.

De øvrige nominerede til prisen som årets forbillede er para-atleten Daniel Wagner Jørgensen og den tidligere landsholdsbokser Shahbaz Aslam. Med hæderen følger 75.000 kroner.