Sarah Iversen var blandt de bedste HIH’ere i den svære udekamp mod ungarske Siofok. Foto: Tom Laursen

HIH-kvinderne var med hele vejen i Ungarn

Kenneth Kristiansen 

Herning-Ikast Håndbold måtte dog indkassere et nederlag på 21-25 i premieren på EHF Cup-gruppespillet mod Siofok KC

HåNDBOLD Det blev ved lige ved og næsten, men håndboldkvinderne fra Herning-Ikast Håndbold var ikke så langt fra point i lørdag aftens svære udekamp i EHF Cuppens gruppespil.

Hjemmeholdet, Siofok KC, var af HIH’s cheftræner, Kristian Kristensen, på forhånd udråbt som gruppefavoritter, og ungarnernes profilspækkede mandskab levede op til det i premierekampen ved at vinde 25-21 over gæsterne fra HIH.

Men det midtjyske mandskab var med hele vejen, selvom ungarerne havde teten kampen igennem, Stillingen ved pausen var 14-11 til Siofok, men i anden halvleg kom de godt kæmpende HIH-spillere tilbage fra 11-16 og op på minus én, 15-16 og 20-21.

Toneangivende hos Herning-Ikast var den skarpe venstrefløj Emma Friis, den i begge ender hårdt kæmpende streg Sarah Iversen samt Tonje Løseth. I målet fik svenske Jessica Ryde chancen og gjorde det udmærket, men hun blev dog overstrålet af norske Silje Solberg i ungarernes mål - hun pillede i perioder helt pynten af gæsterne.

Spændingen var dog intakt lige til det sidste. Med godt halvandet minut tilbage var ungarernes danske højrefløj, Simone Böhme, imidlertid ond mod sine landsmænd, da hun på et smukt vip afgjorde kampen med sin scoring til 24-21.

Venstrefløjen Emma Friis blev HIH-topscorer med seks mål, mens Sarah Iversen fulgte lige efter med en håndfuld træffere.

HIH-kvinderne spiller næste gang onsdag aften, hvor det i HTH Ligaen gælder topholdet Odense Håndbold på udebane. Næste kamp i EHF Cup-gruppespillet er på søndag hjemme mod svenske IK Sävehof.