Pernille Harder (billedet) og Christian Eriksen modtager lørdag aften hæderen som henholdsvis Årets Kvindelige Fodboldspiller og Årets Mandlige Fodboldspiller af Spillerforeningen ved showet Sport 2018 i Herning. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Harder og Eriksen bliver årets spillere i 2018

Christian Eriksen og Pernille Harder fra Tulstrup blev kåret som årets fodboldspillere i Boxen lørdag aften

SPORT Der var hæder til fodboldspillerne Christian Eriksen og Pernille Harder lørdag aften.

Her blev de to spillere kåret som henholdsvis Årets Mandlige Fodboldspiller og Årets Kvindelige Fodboldspiller af Spillerforeningen.

Det skete ved showet Sport 2018 i Herning.

De øvrige nominerede hos mændene var Christian Eriksen og Thomas Delaney, mens Janni Arnth og Sanne Troelsgaard også var nominerede hos kvinderne.

Det var langt fra første gang, de to spillere modtog den hæder.

For 26-årige Christian Eriksens vedkommende er det femte gang, han hædres med prisen, og det står Pernille Harder ikke tilbage for.

For 26-årige Harder var det således fjerde år i træk og femte gang i alt, at hun modtog hæderen.

Christian Eriksen har i en årrække været Danmarks største fodboldprofil og har ført an på landsholdet og i engelske Tottenham.

Som 26-årig har Christian Eriksen allerede spillet 85 A-landskampe og scoret 25 mål.

Pernille Harder havde en helt fantastisk sæson i 2018.

Med sin tyske klub Wolfsburg vandt landsholdsspilleren fra Tulstrup således The Double med både det tyske mesterskab og den tyske pokaltitel, og danskeren blev også topscorer i Bundesligaen.

Hun var med til at spille Wolfsburg frem til Champions League-finalen, hvor holdet dog tabte 1-4 efter forlænget spilletid til suveræne Lyon fra Frankrig.

Pernille Harder scorede tyskernes mål i finalen, og hun blev nummer to på topscorerlisten i turneringen med otte mål.

Også på det danske landshold var hun en bærende figur, selv om det ikke lykkedes Danmark at kvalificere sig til VM i år, efter at det i 2017 blev til sølvmedalje ved EM-slutrunden.

Pernille Harders bedrifter i sæsonen betød, at hun i august blev kåret til Europas bedste spiller, da hun modtog prisen »Player of the Year« af Det Internationale Fodboldforbund (Uefa).

I december var hun med i tæt kapløb om den prestigefulde titel som vinder af Ballon d’Or-prisen.

Her var Pernille Harder blot seks stemmer fra at løbe med hæderen, som dog gik til norske Ada Hegerberg.

Senere i december var der så mere hæder, da den britiske avis The Guardian kårede danskeren til verdens bedste, kvindelige fodboldspiller.

Et dommerpanel på 72 tidligere spillere, trænere og journalister fra hele verden stod bag kåringen, og de placerede Ada Hegerberg på andenpladsen efter Pernille Harder.

Pernille Harder har spillet 105 A-landskampe og scoret 53 mål.

/ritzau/