Louise Burgaard og kompagni sled igen forgæves mod Team Esbjerg. Højrebacken scorede seks mål, men HIH tabte igen til vestjyderne. Foto: Flemming Hansen

HIH taber til skrækmodstander

Jørn Just Kristensen 

For sjette gang i træk på under to år tabte Herning-Ikast til Team Esbjerg og forspildte chancen for at stryge forbi vestjyderne i tabellen

HåNDBOLD Det begyndte lovende, men sluttede, som det plejer, når Herning-Ikast Håndbold møder Team Esbjerg. Vestjyderne vandt igen. For sjette gang i træk på under to år i de to holds indbyrdes opgør.

Denne gang blev det 23-26 i IBF Arena i Ikast.

Midtjyderne begyndte ellers godt og var i teten gennem det meste af første halvleg. Forsvaret fungerede - som det ofte gør - godt, og målvogter Sabine Englert var veloplagt i målet. Det gav en føring på 11-9 med små fire minutter til pausen.

Men så gik det galt.

Team Esbjerg scorede seks mål på stribe på tværs af pausen. Herning-Ikast havde scoringsproblemer, og trænerteamet valgte at satse flittigt på syv-mod-seks-spil med målvogteren ude. Det kostede tre mål i tomt net, men afhjalp også scoringsproblemerne en del.

Værterne var flere gange på »minus to«, men i slutfasen ramlede korthuset. Esbjerg rykkede fra 21-19 til 26-20. Det var afgørelsen - om end Herning-Ikast fik tre trøstemål i de sidste tre minutter.

Norske Tonje Løseth blev topscorer for Herning-Ikast med syv mål.

Trods nederlaget er Herning-Ikast fortsat nummer fem i HTH Ligaen - men nu altså to point bag Team Esbjerg, der er firer i tabellen.

Allerede i morgen rejser truppen videre mod næste opgave. På lørdag spiller Herning-Ikast Håndbold nemlig på udebane mod ungarske Siofok KC i EHF Cuppens gruppespil.