Efter at have været bagud med et-to mål det meste af finalen endte U14-drengene fra Herning Forenede Håndboldklubber med at vinde 23-21 over ærkerivalerne fra Hørning. Foto: PRIVATFOTO

Håndbolddrenge kunne fejre nytår som nordiske mestre

Herning FH’s U14-drenge var bagud det meste af finalen, men nåede op i sidste sekund og vandt efter forlænget spilletid

HERNING U14-drengene fra Herning Forenede Håndboldklubber gik ind i det nye år som uofficielle nordiske mestre efter at have vundet guld ved Norden Cup i Gøteborg.

Efter en helt utrolig udligning af Herning FH i de sidste sekunder af finalens ordinære spilletid blev det Herning FH, der i forlænget spilletid bevarede kampgejsten og momentum og endte med at sikre sig sejren, oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Ærkerivalerne fra Hørning havde ellers været foran med et-to mål det meste af kampen. Men med en scoring med blot to sekunder tilbage af den ordinære spilletid lykkedes det Herning FH’s Hector Villadsen at score til 18-18.

I den forlængede spilletid red Herning FH på en bølge af energi, hvor især Magnus Legahn med tre mål gjorde det svært for Hørning. Til Herning-spillernes store glæde endte finalen 23-21.

Ved ankomsten til Herning sent søndag aften blev drengene og deres trænere modtaget af en stor flok forældre og familie, der hyldede de nordiske mestre med flag og børnechampagne.

Norden Cup strakte sig over fire dage mellem jul og nytår, og ud over de lokale U14-drenge deltog også Herning FH’s U14-piger og U16-drenge. Begge hold tabte imidlertid deres bronzekamp, men kan altså stadig bryste sig af at være blandt de fire bedste hold ved dette uofficielle nordiske mesterskab.

U14-drengenes stærke hold bestod af Bertram Simonsen, Viktor Sand, Magnus Rahbek, Hans-Christian Borg, Esben Høiris, Markus Ibsen, Hector Villadsen, Christopher Ekmann, Anders Friis samt trænerduoen Kim Simonsen og Michael Madsen.