I år bliver Formland-messen i Herning stedet, hvor årets kok skal fejres. Her ses en af de tidligere kåringer fra Foodexpo-messen. Foto: Tony Brøchner

Årets kok og tjener bliver for første gang kåret på Formland

Årets kok og årets tjener skal kåres på Formland-messen i denne måned

KåRINGER Et udvidet samarbejde mellem MCH A/S og brancheforeningen Horesta forener æstetik og gastronomi, når fagkonkurrencerne Årets Kok og Årets Tjener afholdes på interiør- og designmessen Formland 31. januar - 3. februar.

Fagkonkurrencerne Årets Kok, Årets Tjener, Årets Kokkelev, Årets Tjenerelev og Årets Receptionist finder for første gang sted på Formland Spring 2019 i MCH Messecenter Herning.

Glæde hos Horesta
De besøgende på Formland får mulighed for at se de gastronomiske stjerner på tætteste hold, når de dyster i henholdsvis kokkekunst, servering og service. Tidligere vindere af Årets Kok tæller blandt andre Michelin-kokke som Rasmus Kofoed og Søren Ledet (Geranium) samt Torsten Vildgaard (Noma).

- I Horesta glæder vi os til at udvide vores fantastiske samarbejde med MCH om afvikling af vores gastronomiske konkurrencer. Det er første gang, vi får mulighed for at blive en del af Formland, og det ser vi frem til. For Horesta er det oplagt at tænke dansk gastronomi ind i en ramme af dansk design. Både gastronomi og design handler om innovation og æstetik og om at skabe unikke oplevelser. Desuden er både dansk design og dansk gastronomi internationalt anerkendte, siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør for Horesta i en pressemeddelelse.

Fagkonkurrencerne blev senest afholdt på Foodexpo i MCH Messecenter Herning, og her skal konkurrencerne fortsat afholdes i lige år.