Det danske U20-landshold i ishockey har tabt alle årets fire gruppekampe og må derfor kæmpe for at blive i A-gruppen. Her ses danske Lasse Mortensen under kampen mod Rusland den 27. december, hvor danskerne tabte 0-14. Foto: Darryl Dyck/Ritzau Scanpix

Nyt stort nederlag sender ishockeytalenter mod nedrykningsgyser

Nedrykningsdyst venter for det danske U20-landshold, der har lidt et lammende 0-4 nederlag mod Tjekkiet

ISHOCKEY Stimen af dårlige kampe fortsatte mandag aften for det danske U20-landshold i ishockey ved VM i Canada.

Med 0-4 i nat dansk tid mod Tjekkiet led Danmark det fjerde nederlag i lige så mange kampe.

Blue Fox’-back Victor Andersen og målmand Albert Adamsen er med på holdet. Foruden de to Herning-spillere er der flere herningensere med i staben omkring holdet. Dan Jensen er assisterende træner, og Ernst Andersen er målmandstræner. Den tidligere Blue Fox-spiller Bjørn Østergaard er med som videocoach. Endelig er Claus Fonnesbech general manager for truppen

Der var meget på spil for danskerne, som trods de mange nederlag havde mulighed for at komme videre fra gruppekampene til kvartfinalen, hvis de kunne sikre en sejr mod Tjekkiet.

Men med aftenens nederlag venter nedrykningskampe i stedet mod Kasakhstan, der er sluttet på sidstepladsen i den anden pulje.

Også de kasakhiske spillere måtte mandag aften se sig besejret stort af Slovakiet, der vandt overbevisende med 11-2.

I kampen mellem Danmark og Tjekkiet kom danskerne hurtigt bagud, da Jakub Lauko efter godt otte minutter scorede Tjekkiets første mål mod den danske målmand, 18-årige Mads Søgaard.

Og inden første periode var overstået var danskeren kommet endnu et mål bagud.

Otte minutter inde i anden periode slog tjekkiske Martin Kaut pucken i det danske mål og sikrede Tjekkiet en føring på 3-0. Og sidst i fjerde periode cementerede Filip Kral den Tjekkiske sejr med det sidste og fjerde mål fra tjekkerne.

Efter nederlag mod både Tjekkiet, Schweiz, Canada og Rusland i gruppekampene må Olaf Ellers tropper derfor kæmpe for at blive i A-gruppen.

/ritzau/