Mike Aviani scorede sit første mål for Blue Fox, da han udlignede til 3-3 mod Esbjerg. Foto: Danmarks Ishockey Union

Vildt Blue Fox-comeback mod Esbjerg

Thomas Damm 

Esbjerg var igen foran mod Herning, men Blue Fox kæmpede sig stærkt tilbage og vandt i overtiden

ISHOCKEY Fredag aften leverede Herning Blue Fox en rigtig skidt indsats og tabte på hjemmebane 1-5 til Esbjerg.

Lørdag aften stod de to hold igen over for hinanden. Denne gang stod opgøret i Esbjerg, og det blev en intens dyst med masser af udvisninger til begge hold.

Esbjerg bragte sig foran i sidste minut af første periode, hvor Niklas Andersen scorede bag Simon Nielsen.

På dette tidspunkt havde Blue Fox haft tre powerplays, der ikke havde givet noget resultat.

Men det blev alligevel 1-1 kort inde i anden periode, hvor Jan Dalecky scorede.

Kort efter spillede Blue Fox i næsten to minutter med to mand i undertal, men kæmpede sig igennem, uden at Esbjerg scorede, og det stod 1-1 efter de første 40 minutter.

Tæt på knockout
I begyndelsen af tredje periode knækkede Blue Fox, lignede det. Sune Hjulmand scorede til 2-1, og blot 13 sekunder senere gjorde Mark Derlago det til 3-1 mod et modløst Herning-mandskab.

Men der blev ikke kastet noget håndklæde på isen. Backen Lauri Taipalus gjorde det til 2-3 med syv minutter tilbage, og tre minutter senere udlignede canadiske Mike Aviani med sit første mål i Blue Fox-uniformen. Nu var det pludselig hjemmeholdet, der var i choktilstand, men de klarede de sidste minutter igennem uden yderligere mål. Dermed gik kampen i overtid.

Efter små tre minutter af de fem minutters overtid pådrog Esbjerg sig en udvisning, da de kiksede en udskiftning. Petri Skriko tog straks en timeout for at snakke situationen igennem. Blue Fox fik fordel af at spille fire mod tre. Da spillet var sat i gang, gik der blot 45 sekunder, inden Daniel K. Nielsen skød pucken i nettet og afgjorde kampen til Hernings fordel. Uden tvivl en forløsende sejr.

Næste kamp for Blue Fox er på fredag ude mod bundholdet Odense.