Lasse Lassen blev eneste målscorer for Blue Fox på en tung aften mod Esbjerg. Foto: Tom Laursen

Blue Fox fik nytårstæsk af Esbjerg

Thomas Damm 

Esbjerg var klart skarpere end Herning i både forsvar og angreb

ISHOCKEY Allerede i kampens første minut fik man et klart indtryk af, at kampen mod Esbjerg ville blive op ad bakke for Herning Blue Fox.

Først hev Esbjergs herningensiske keeper Mathias Seldrup en fremragende redning ud af ærmet på et skud fra Morten Poulsen, og et halv minut senere kom Esbjerg foran 1-0 efter et pucktab af Jurij Repe i egen zone.

Knapt var pucken dog sat i spil igen, inden Lasse Lassen udlignede til 1-1 på et skud op i nærmeste hjørne.

Esbjerg tog føringen tilbage efter fem minutter, da Anders Krogsgaard scorede umiddelbart efter en faceoff i Hernings zone.

»Rævene« begyndte anden periode i undertal, og det udnyttede Esbjerg til at komme yderligere foran. Næsten fra blå linje sendte Brady Austin pucken forbi venner og fjender og i mål bag Simon Nielsen.

Debutant på mål
Den bedrift gentog samme Austin mindre end ét minut senere. Denne gang kom skuddet fra kortere afstand, og Simon Nielsen så ikke chanceløs ud i målet. Træner Petri Skriko tog da også konsekvensen med det samme og sendte den 17-årige keeper Frederik Søgaard ind til sin første kamp i Metal Ligaen.

Den normale reservemålmand Albert Adamsen er til U20-VM i Canada og derfor ikke til rådighed i disse uger.

Den uprøvede målmand indledte med et par fine redninger, og i den anden ende af banen blev det også til lidt behjertede Herning-forsøg, men Mathias Seldrup stod en god kamp. Der blev ikke scoret mere i perioden.

I tredje periode havde Blue Fox mulighed for at reducere i powerplay, men i stedet forsvandt det sidste håb, da Esbjerg kom på 5-1. Denne gang var det Joonas Riekkinen, der i et par omgange tabte pucken i egen zone. Felix Scheel stod for målet.

Returkamp lørdag
Set over hele kampen var hjemmeholdet på igen måde spillet helt ud af banen. Herning vandt skudstatistikken, men må se i øjnene, at de vestjyske gæster var skarpere i alle facetter af spillet.

Blue Fox gav comeback til angriberne Joachim Linnet og David Vesterby, der begge har været ude i flere uger med skader. Til gengæld sad backen Nicolai Weichel ude.

De to hold mødes igen allerede lørdag aften i Esbjerg, så der er mulighed for hurtig revanche for Blue Fox.