Lasse Lassen og Herning Blue Fox begyndte godt, men fik kun ét point med hjem fra Frederikshavn. Foto: Danmarks Ishockey Union (Arkiv)

Blue Fox-stimen bremset i Herlev

Thomas Damm 

Bundholdet Herlev gjorde det slemme ved formstærke Blue Fox

ISHOCKEY Herning Blue Fox havde sin nye canadier Mike Aviani med i bussen til tirsdagens udekamp i Herlev, der ligger næstsidst i Metal Liagen. Papirarbejdet hos myndighederne var overstået, så den 25-årige angriber kunne få sin debut, efter at han er kommet til Herning fra Medvescak Zagreb i Kroatien. Han blev umiddelbart placeret i fjerdekæden sammen med Peter Eg Larsen og Kristoffer Søgaard.

»Rævene« kom ind til kampen med masser af selvtillid efter fem sejre på stribe, og med en scoring efter ni minutter sendte Lasse Lassen da også sit hold godt på vej mod en ny sejr. Men herfra overtog værterne. I anden periode udlignede først Brett Thompson, og siden scorede canadiske Remy Giftopoulos i powerplay til 2-1.

Dyre udvisnnger
Bagud 1-2 før sidste periode skulle Blue Fox frem over isen, men holdet skød sig selv i foden. Zack Torqauto fik en hurtigt udvisning, og han var kun lige tilbage på isen, da Patrick Madsen blev sendt til afsoning i straffeboksen. Den første udvisning blev overstået uden problemer, men mens Patrick Madsen sad ude, scorede Herlev til 3-1 igen i powerplay og igen ved Remy Giftopoulos.

Med fire minutter tilbage på uret mistede Blue Fox det sidste håb om point, da blot 17-årige Magnus Carlsen huggede pucken i nettet bag Simon Nielsen til 4-1.

Med nederlaget mistede Blue Fox momentum i bestræbelserne på at spille sig op i top-4. Aalborg vandt nemlig sin kamp i Rødovre, så nu har Herning ni point op til det »gode« selskab.

SønderjyskE vandt over Rungsted, mens Esbjerg vandt 4-0 hos Odense.

Næste kamp for Blue Fox er på fredag hjemme mod SønderjyskE.