Nikolas Dyhr og FC Midtjylland skal møde AS Roma i playoffrunden af UEFA Youth League. Der står en plads i ottendedelsfinalen på højkant. Foto: Tom Laursen

Youth League: FCM møder italiensk storhold på MCH Arena

Jørn Just Kristensen 

De danske U19-mestre møder AS Roma 20. februar i Herning

FODBOLD AS Roma stod der på sedlen, da FC Midtjylland her til eftermiddag trak sin modstander i playoffrunden af UEFA Youth League.

De danske U19-mestre tager imod ungdommen fra den italienske storklub 20. februar klokken 14.00 på MCH Arena. Opgøret afgøres over den ene kamp, og man går direkte i straffesparkskonkurrence, hvis der står uafgjort efter ordinær tid.

Vinderen går videre til ottendedelsfinalen i UEFA Youth League, som er U19-fodboldens pendant til Champions League.

FCM er regerende danske mestre og er gået på vinterpause som ubesejret - både i U19 Ligaen, det nordiske mesterskab og Youth League.

AS Roma er kommet til playoffrunden via en andenplads i det gruppespil, der blev afviklet med identiske klubsammensætning fra Champions League. Roma blev nummer to i deres pulje bag Real Madrid, men foran CSKA Moskva og Viktoria Plzen.

Holdets topscorer er midtbanespilleren Alessio Riccardi. Han scorede fem mål i de seks kampe i gruppespillet. Han er bare 17 år, men er på det italienske U19-landshold.

AS Roma blev i sidste sæson nummer tre i den italienske U19-liga, Primavera 1. I denne sæson er romerne aktuelt på sjettepladsen i en meget tæt topstrid efter 12 ud af 30 spillerunder.

De øvrige kampe i playoffrunden af UEFA Youth League er:

PAOK (Grækenland) - Tottenham Hotspur (England)

Dinamo Zagreb (Kroatien) - Lokomotiv Moskva (Rusland)

Dynamo Kiev (Ukraien) - Juventus (Italien)

Chelsea (England) - Monaco (Frankrig)

Montpellier (Frankrig) - Benfica (Portugal)

Hertha Berlin (Tyskland) - Paris Saint-Germain (Frankrig)

Sigma Olomouc (Tjekkiet) - Olympique Lyon (Frankrig)

De otte vindere fra playoffrunden skal i ottendedelsfinalen op imod disse otte hold, der vandt deres grupper: Ajax Amsterdam (Holland), Atlético Madrid (Spanien), FC Barcelona (Spanien), Hoffenheim (Tyskland), Liverpool (England), Manchester United (England), FC Porto (Portugal) og Real Madrid (Spanien).