Rilwan Hassan springer i armene på Paul Onuachu efter målet til 1-0. Topscoreren fik tid og plads og serverede et perfekt oplæg for sin ven og holdkammerat, Rilwan Hassan, til det tidlige føringsmål. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FCM går på juleferie med ny sejr

Jørn Just Kristensen 

De danske mestre vandt 3-1 i Horsens i årets sidste kamp. Rilwan Hassan, Alexander Scholz og Paul Onuachu scorede målene

FODBOLD Et forrygende midtjysk fodboldår sluttede med en ny sejr til FC Midtjylland.

De danske mestre vandt søndag 3-1 på udebane mod AC Horsens. Det er årets femte sejr mod østjyderne, der også var modstanderen, da guldet blev sikret tilbage i maj.

Efter 1-1 ved pausen satte FC Midtjylland styrkeforholdet på plads i de sidste 45 minutter, hvor »ulvene« optrådte med anderledes dominans end før halvtid.

Alexander Scholz scorede et flot mål bare 35 sekunder inde i anden halvleg. Mads Døhr Thychosen brød ind i feltet og sendte bolden tilbage foran feltet, hvor Scholz med indersiden curlede bolden hårdt og elegant ind ved fjerneste stolpe til 2-1.

Paul Onuachu havde flere gode chancer i anden halvleg og fik endelig nettet i sidste minut. Joel Andersson erobrede bolden på midterlinjen, og Gustav Wikheim driblede 30 meter med bolden og spillede Onuachu fri til sin 11. scoring i Superligasæsonen.

Hassan takkede for tilliden
Den stærke anden halvleg stod i kontrast til de første 45 minutter, hvor Horsens spillede overraskende godt med og kom til flere chancer end mestrene fra Midtjylland.

»Ulvene« fik ellers en drømmestart.

Rilwan Hassan blev foretrukket i stedet for Gustav Wikheim og fik sin bare anden start i denne sæson. Den tillid kvitterede han for med føringsmålet efter bare 12 minutter. Paul Onuachu rykkede sig fri bag Horsens’ anfører, Mathias Nielsen, og blev spillet fri af Alexander Scholz. Onuachu havde tid og overblik til at lægge bolden på tværs til en scoring for Hassan.

Men Horsens kæmpede ufortrødent videre og kom til flere chancer - blandt andet én til Mathias Nielsen midt i feltet efter en hjørnesparkskombination.

10 minutter før pausen udlignede Horsens på en skarp omstilling. Hurtige Rune Frantsen brød igennem i højre side og lagde bolden skråt tilbage til Oliver Drost, der scorede sikkert.

Det var fortjent på det tidspunkt, men FCM rejste sig flot efter pausesnakken og landede en ny sejr over yndlingsmodstanderen fra Østjylland.

Mestrene går på vinterpause med 44 point for 20 kampe. Det giver i skrivende stund en førsteplads i Superligaen. FC København kan dog tilbageerobre duksepladsen, hvis københavnerne i dag tager point mod SønderjyskE.