- Dengang jeg var barn holdt jeg tit børnefester, hvor det eneste jeg gik op i var at sælge slik og tjene penge. Så det passer nok meget godt, at jeg skulle åbne en slikbutik, siger ejeren Martin Lauridsen. Foto: Henrik Ole Jensen

Ugens visit: En butik for den søde tand

Mathilde Bach callesen 

For godt tre måneder siden åbnede Martin Lauridsen Slikworld på Silkeborgvej. Nu har han flyttet butikken i nye lokaler for at få plads til endnu flere lækkerier. Herning Bladet tog et smut forbi

GODTER Labre larver, vampyrtænder, chokofanter, paddehatte, elefantfødder og 375 andre slags bland selv-slik.

Ja, det er lige før, at ens søde tand kommer på overarbejde, når man skal blandt slik i slikbutikken Slikworld, som Martin Lauridsen åbnede på Silkeborgvej i august, men efter tre måneder på adressen flyttede han de mange kilo slik i nye lokaler i Bredgade, hvor han for nylig holdt åbningsfest.

- Flere kunder havde efterspurgt et større udvalg af bland selv-slik, og vi kunne ikke udvide vores sortiment i de gamle lokaler. Så jeg kunne simpelthen ikke sige nej, da jeg fik tilbudt lokalerne her, siger Martin Lauridsen.

Nu kan kunderne finde 380 varianter af bland selv-slik, hvorimod der før »kun« var 240 slags slik at vælge mellem. Mens Martin Lauridsen mærker begrejstring fra kunderne omkring det store udvalg, er han selv ret begejstret for den nye adresse.

- Det er en meget bedre placering. Efter butikken er flyttet herop, er man med i et større fællesskab, og der er mere liv i gågaden, siger han og fortsætter:

- Jeg kan allerede mærke, at der bliver mere travlt i hverdagen, efter vi er flyttet herop midt i byen.

En oplevelse i et slikland
Med flytningen valgte Martin Lauridsen at gøre butikken mere farverig. Derfor er gulvet beklædt med røde, gule, grønne og blå striber, som får det til at synes som store bolsjer.

- Det skal være en oplevelse for kunderne at komme ind i butikken. Det skal gerne føles som om, at vi driver den gammeldags slikbutik videre, siger Martin Lauridsen.

Al den farverige slik skal være nemt at komme til for kunderne, hvilket også er tænkt ind i indretningen.

- Det skal være lyst og rent her i butikken, og så går jeg op i, at det skal være nemt at komme rundt i butikken. Selvom der er travlt en fredag aften, skal det være sådan, at folk kan komme rundt uden at skubbe til hinanden, siger Martin Lauridsen.

Udenlandske godter
Siden 2015 har Martin Lauridsen drevet webshoppen Slikworld, hvor man kan købe populært slik fra udlandet.

Det udenlandske slik er selvfølgelig også at finde blandt udvalget i den fysiske butik, hvor kunderne kan finde populære godter i farverig indpakning fra både England, Asien og USA.

- Jeg var blevet lidt træt af det danske slik, som man kender så godt. Og når jeg ser film, ser slikket bare så lækkert ud. Så jeg ville se, om der var et marked for at sælge udenlandsk slik, og det var der, siger Martin Lauridsen, som slet ikke kan lade være med at bestille nyt udenlandsk slik hjem, hvis han spotter noget nyt i en film.

- Når jeg sidder og ser en serie, holder jeg altid øje med, om der er noget, vi skal have hjem til butikken, Martin Lauridsen.

Det er ofte de unge, som lige skal prøve at smage det slik, som de ligeledes har fået øjnene op for igennem serier, film eller computerspil.

- Folk, som lige skal smage det, kommer ofte igen, siger ejeren med et smil.

Noget for enhver smag
Tilbage til labre larver, paddehatte og elefantfødder, fordi der skal nemlig også være rigeligt af det slik, som danskerne kender så godt.

- Vi skal have det klassiske slik, fordi det er der også mange, som rigtigt gerne vil have, siger Martin Lauridsen.

Det er nemlig alle aldersgrupper og smagsløg, som kigger forbi butikken i Bredgade.

- Fru Jensen kommer måske forbi for at købe noget konfekt, de unge kommer forbi for at se nærmere på det udenlandske slik, mens børnene kommer for at fylde en-to kroners tingene i kurven, siger Martin Lauridsen.

Mens kunderne kommer ind og lader sig friste af slikudvalget, er ejeren i fuld gang med at finde plads til flere udenlandske varer.