Foto: Jakob Stigsen Andersen

Opdateret: Mand varetægtsfængslet for voldtægt på beredskabscentret

Martin Hove Thomsen 

En kvinde har natten til fredag anmeldt en voldtægt, der skal have fundet sted på Beredskabscenter Midtjylland i Herning - nu er en 36-årig mand sigtet og varetægtsfængslet

OPDATERET klokken 18.20

En 36-årig mand er fredag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i foreløbigt tre uger frem til 4. januar. Det skete i Retten i Herning og var for lukkede døre. Han er sigtet for at have voldtaget en kvinde på Beredskabscenter Midtjylland i Herning. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politis anklagere på Twitter. Politiet skriver desuden, at afgørelsen ikke blev kæret.

Politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning oplyste tidligere på dagen til Herning Folkeblad, at en kvinde i Herning havde en anmeldt en voldtægt natten til fredag.

- Jeg kan bekræfte, at vi ud på de sene nattetimer har fået en anmeldelse om en voldtægt, sagde han.

Ifølge politikommissæren skulle voldtægten være foregået på Beredskabscenter Midtjylland i Herning, og det skulle være sket i forbindelse med et røgdykkerkursus. Det er en kvinde, der har anmeldt voldtægten.

Henning Præstegaard oplyste, at den ene af de to involverede parter var kursist på kurset, mens den anden ikke var.

- Vi har efterforsket en del i dag, men vi mangler stadig lidt, siger Henning Præstegaard.

Yderligere ønskede politikommissæren ikke at oplyse på daværende tidspunkt.

Sørgeligt og beklageligt
Brigadechefen hos Beredskabsstyrelsen Midtjylland, Ole Mæhlisen, kender ikke de konkrete detaljer i sagen.

Da Folkebladet talte med ham fredag eftermiddag, var det eneste, han vidste, at en kursist i dag skulle for Retten i Herning.

- Det er en kursist, som har været på kursus i Herning, og som har overnattet på et værelse i flere dage. Mere ved jeg ikke, sagde brigadechefen og tilføjede om sagen:

- Det er selvfølgelig sørgeligt, og det er meget beklageligt.