Kristoffer Astorp Lauridsen bragte Blue Fox på 1-0 med sit ottende sæsonmål. Foto: Danmarks Ishockey Union

Fem på stribe for brandvarme Blue Fox

Jørn Just Kristensen 

Herning Blue Fox nedlagde Frederikshavn i en forrygende fredagsfight i Kvik Hockey Arena

ISHOCKEY Metal Ligaens hotteste hold hedder Herning Blue Fox.

De formstærke »ræve« landede fredag aften den femte sejr på rad og række. Den stime kan ingen andre hold i landets bedste række aktuelt matche.

Frederikshavn White Hawks blev fredag aften slået 4-1 foran 1567 tilskuere i Kvik Hockey Arena. Det er »rævenes« første sejr over nordjyderne i sæsonen efter tre forgæves forsøg.

Men her til aften var Blue Fox bedst i en intens fredagsfight, der havde det meste. Herningenserne gik fokuserede til værks og var ovenpå fra start i en velspillet ligakamp med mange målchancer.

Kristoffer Astorp åbnede ballet midt i første periode. Et midtjysk powerplay endte en afslutning fra Joonas Riekkinen, og så nettede Astorp på den løse returpuck.

Der var ingen mål i anden periode trods flere store chancer. Begge hold havde et skud på stolpen, og »rævene« missede en trippel chance, hvor tjekkiske Tadeas Galansky viste uhørt høj klasse i det nordjyske mål.

Målene kom til gengæld i sidste periode. Sebastian Ruders scorede til 2-0 på en forrygende soloaktion, og Lasse Lassen øgede til 3-0 i powerplay efter blændende forarbejde af Markus Jensen, der suste igennem i højre side og spillede Lassen helt blankt i modsatte side.

Christopher Frederiksen sendte en returpuck ind bag Hernings ellers velspillende keeper, Simon Nielsen, med fire minutter tilbage. Men det tirrede kun de formstærke ræve til et mål mere. Lasse Lassen sendte sin anden scoring i mål til 4-1.

I tabellen er Blue Fox på femtepladsen, men afstanden op til top-fire er nu reduceret til seks point.