Der bliver igen i år mulighed for at rende julesulet af sig med byens traditionelle nytårsløb, der i jubilæumsåret byder på nye tiltag. foto: flemming hansen

Løb julesulet væk med jubilerende Herning-tradition

Danmarks hyggeligste nytårsløb kan i år fejre 30-årsjubilæum

HERNING Det traditionelle nytårsløb i Herning - Sydbank Nytårsløbet - fejrer i år sit 30-årsjubilæum mandag 31. december og er således et af Danmarks ældste nytårsløb. Det fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse.

Løbets historie er, at en ide af Ole Sørensen blev til et løb arrangeret af Snejbjerg Motion.

Løbet udviklede sig rigtigt fint, og på et tidspunkt syntes klubben, at det var et stort arrangement at stå alene med.

Herning Løbeklub var med på ideen, og i 2007 blev løbet for første gang afviklet i fællesskab mellem de to klubber og har været det siden.

Mere folkeligt
Løbsudvalget har lagt sig i selen for, at deltagerne skal kunne mærke, at det er et jubilæumsløb og har således lavet en del nye tiltag.

Man har blandt andet gjort løbet mere folkeligt ved også at tilbyde en distance for gående.

Så udvalget af distancer er nu oppe på tre.

Den gammelkendte halvmaraton, 10 kilometer for løbere og 5 kilometer for både løbere og gående. Ruterne er alle nye i år og er målt op af DAF (Danmarks Atletik Forbund).

Deltagerne vil også få en speciel oplevelse i mål, idet arrangørerne garanterer, at der er plusgrader og tørvejr ved målstregen.

Medaljer til alle
Ruterne udgår alle fra sydsiden af Sportscenter Herning, som bliver den nye portal for både ishockeyhallen og sportscenteret.

Fælles for alle ruter er, at man får en jubilæumsmedalje, når man har gennemført, og så er der også suppe og drikkevarer efter løbet.

- Vi vil jo gerne leve op til vores slogan om, at vi er Danmarks hyggeligste nytårsløb, lyder det fra arrangørerne.

Til at sørge for alle disse praktiske ting, har man allieret sig med trofaste hjælpere, som stiller op, når der er brug for dem.