For mange ældre er det netop i juletiden, det er sværest at være alene. Det tager Frivilligcenter Hernings projekt »Ind i fællesskabet« konsekvensen af og inviterer enlige ældre til et arrangement mellem jul og nytår i form af kaffe og hyggeligt samvær, fortæller centrets projektmedarbejder, Kurt Kleon Jeppesen. Foto: Henrik Ole Jensen

Hygge for ældre mellem jul og nytår

Marianne R. Eskildsen 

Frivillig Center Hernings projekt »Ind i fællesskabet« inviterer enlige ældre til fælles samvær mellem jul og nytår

HERNING For mange er julemåneden en dejlig tid, hvor man nyder samværet med familie og venner. Men sådan er det ikke for alle. Også i Herning er der mange, for hvem juletiden føles ekstra grå, og hvor det slet ikke hjælper på humøret, at alle andre har så travlt med hinanden.

Derfor søsatte Frivilligcenter Herning i oktober sidste år projekt »Ind i fællesskabet«, som arbejder på at bekæmpe ensomheden blandt ældre, blandt andet ved at forsøge at skabe nye fællesskaber og relationer for de mennesker, der henvender sig.

En gang om måneden mødes mellem 12 og 20 ældre til uformelt og hyggeligt samvær, og i erkendelse af at nogle ældre omtaler dagene mellem jul og nytår som dage, der bare skal overstås, arrangerer de frivillige i år også en eftermiddag med kaffe og hyggeligt samvær i Frivilligcentret, Fredensgade 14, efter jul, fredag 28. december.

- Man har måske holdt jul sammen med sin familie, og så kan dagene mellem jul og nytår føles endnu mere tomme og være svære at komme igennem, siger Kurt Kleon Jeppesen, projektmedarbejder i Frivilligcenter Herning.

- I særdeleshed hvis man har nogen, man har mistet og savner. Jeg tror, juletiden for mange er lidt hård. Man skal helst være glad, men det er man måske ikke nødvendigvis, siger han.

Håbet er, at arrangementet kan være et lille opmuntrende lyspunkt for dem, der synes, disse dage er mørke og grå.

Der er tilmelding til arrangementet senest dagen før via sms eller mail, eller ved henvendelse til Frivilligcentret. Man kan læse mere på centrets hjemmeside.