Nicolas Madsen (t.v.), Jibril Abubakar, Nikolas Dyhr. Casper Tengstedt og resten af FC Midtjyllands ubesejrede U19-hold kan se frem til en storkamp i UEFA Youth League. Nu ligger det fast, hvem de kan trække. Foto: Tom Lausen

Youth League: Disse storhold kan FCM trække

Jørn Just Kristensen 

De danske U19-mestre fra FC Midtjylland kan se frem til en storkamp på MCH Arena i februar

FODBOLD På mandag er der lodtrækning til playoffrunden i UEFA Youth League, og der står FC Midtjylland på én af sedlerne i de røde kugler.

Her til aften faldt det på plads, hvem de danske U19-mestre kan komme op imod. FCM skal nemlig møde én af de otte toere fra det gruppespil, der er blevet afviklet med samme klubsammensætning som i de voksnes Champions League.

De otte hold, FCM kan trække, er: SL Benfica (Portugal), Juventus (Italien), Lokomotiv Moskva (Rusland), Olympique Lyon (Frankrig), AS Monaco (Frankrig), Paris Saint-Germain (Frankrig), AS Roma (Italien) og Tottenham Hotspur (England).

- FC Midtjylland passer jo helt naturligt ind i det selskab, smågrinte FCM’s U19-træner, Claus Therkildsen, allerede for to uger siden, da »ulvene« sikrede sig pladsen i playoffrunden.

FCM er nået til playoff-runden, som er en slags 1/16-delsfinale, via den såkaldte mesterrute, mens andre er kommet dertil via efterårets gruppespil.

De danske U19-mestre vandt alle sine kampe - både ude og hjemme - mod de irske mestre, Bohemian FC fra Dublin, og de skotske mestre, Hamilton Academical.

Lodtrækningen foregår på UEFA’s hovedkontor i Nyon, Schweiz, på mandag klokken 14.45.

Playoff-runden afvikles over én kamp 19.-20. februar. Ender den uafgjort, går den direkte i straffesparkskonkurrence uden forlænget spilletid. FCM er sikret hjemmebanefordel, så de unge ulve får storkampen på MCH Arena.