Tandlæge Birthe Aarslev (t.v.) går fra nytår på pension og sælger sin andel af Tandlægerne Kløvermarken 12 til Gitte Sørensen (i midten). Hun får Susanne Holm (t.h.) som kompagnon. Foto: Flemming HAnsen

Tandlægeklinik i Herning får ny medejer: – Jeg elsker tænder!

Palle Heering Nielsen 

Birthe Aarslev fra Tandlægerne Kløvermarken 12 går på pension til nytår og sælger til 36-årige Gitte Sørensen

HERNING Fra årsskiftet vil der fortsat være to ejere af Tandlægerne Kløvermarken 12, men den ene af de nuværende ejere lægger bor og tandspejl på hylden og sælger sin halvpart.

Det er 63-årige Birthe Aarslev, som vælger at gå på pension, og hun har solgt sin del af klinikken til 36-årige Gitte Sørensen, som bor i Herning, hvor hun er født og opvokset.

På patientens præmisser
Birthe Aarslev har ejet tandlægeklinikken sammen med Susanne Holm siden 2005. Susanne Holm fortsætter sit ejerskab.

Gitte Sørensen har mange års erfaring i faget, hvor hun både har arbejdet i den kommunale tandpleje samt i klinikker med voksne patienter i både Herning og Silkeborg.

- Det giver en bred forståelse af faget, siger hun.

Nu har hun takket ja til at købe sig ind i klinikken på Kløvermarken, hvor hun tidligere har haft et vikariat.

- Jeg kan godt lide, at den ligger i rolige omgivelser, som er nemme at komme til. Jeg faldt for den behagelige atmosfære samt klinikkens værdier. Behandlingerne sker på patientens præmisser - der er tid til den enkelte. Det skal være en god oplevelse af komme til tandlæge, siger Gitte Sørensen.

Har specialviden om tænder
Samtidig mener den kommende medejer, at prisniveauet skal være, så alle kan være med, og hun mener, det er vigtigt, at personalet holder sig opdateret inden for faget.

Den 36-årige tandlæge arbejder blandt andet som frivillig for »Udsattes Tandpleje« i Herning, og hun har taget grunduddannelsen som retsodontolog, der handler om at identificere folk ud fra deres tandsæt.

- Jeg har en stor interesse for tænder. Jeg elsker tænder! siger Gitte Sørensen.

Retsodontologi er en del af faget, som relativt få tandlæger arbejder inden for, og ekspertisen bliver blandt andet brugt til identifikation af døde personer, hvor man ikke har mulighed for at bruge enten dna-spor eller fingeraftryk.

Eksempelvis blev danske retsodontologer sendt til Sydøstasien efter tsunamien i julen 2004 for at identificere de danske ofre for katastrofen.

Den snart forhenværende medejer, Birthe Aarslev, har endnu flere års erfaring i tandlægefaget. Hun blev uddannet i 1980 og har altså været tandlæge i 38 år.

Hun siger farvel til en klinik med to tandplejere og tre klinikassistenter ansat.

- Vi kender folk fra mange år tilbage, og vi får en snak om børn og børnebørn. Det er noget af det sjoveste, siger Birthe Aarslev.

Det handler om tillid
Den kommende ejers kompagnon, Susanne Holm, er 45 år og har arbejdet som tandlæge i 20 år.

Hun er opvokset i Lemvig og bor i dag i Tjørring.

- Der er nogle praktiske ting, hvor det er rart at være to personer, siger hun om fordelen ved at være medejer i stedet for at stå med hele ansvaret selv.

Hun har uddannet sig inden for parodontologi, som kort fortalt handler om at få viden om det, der omslutter tænderne, altså knogler og tandkød.

- Jeg synes også, at det er vigtigt, at man som tandlæge er opdateret på nye behandlingsmetoder, siger Susanne Holm.

Hun ser også tilliden til tandlægerne som meget vigtig.

- I bund og grund skal folk stole på os, siger Susanne Holm.