Apoteker Henrik Krog Jensen (t.v.) fra Herning Løve Apotek glæder sig til samarbejdet med købmand Søren Hansen (i midten) og indehaver af Blomstergården i Brædstrup, Pernille Dahl Stobberup. Foto: Flemming Hansen

Samarbejde i Meny styrket af apoteksåbning

tekst: Palle Heering Nielsen 

Supermarked ønsker at gøre det nemt for kunderne og samler »det hele« under samme tag

HERNING Mange af nutidens forbrugere ønsker, at deres indkøb skal foregå hurtigt, nemt og bekvemt - dét, der i detailhandlen går under betegnelsen »convenient«.

Det er netop, hvad der er ved at ske hos Meny på Dæmningen.

Købmand Søren Hansen har indgået flere aftaler med eksterne samarbejdspartnere for at komme forbrugernes ønske om en »convenience store« i møde.

- Normalt får vi skældud, når vi flytter rundt, men når kunderne ser, hvad der kommer, er det glædeligt. De kan se synergien, siger Søren Hansen.

Firkløver bliver fuldendt
Den seneste tid har kunderne haft muligheden for at skælde ud, mens supermarkedet har bygget om for at gøre plads til de nye samarbejdspartnere.

Den ene har allerede været i gang i et stykke tid ved indgangen til supermarkedet, hvor Blomstergården fra Brædstrup har sin egen afdeling.

For et par måneder siden kunne kunderne nærstudere et skilt, hvor der stod, at der kom nyt apotek, og de seneste uger har endnu et skilt annonceret, at der også er et bageriudsalg på trapperne.

Lagkagehuset har allerede et samarbejde med Meny andre steder i landet, og snart også i Herning, hvor kæden i forvejen har bageri på Poulsgade.

- Lagkagehuset giver det, jeg mangler. Kunderne har sagt, at de mangler et rigtigt bageriudsalg, fortæller Søren Hansen.

Efter planen skal åbningen ske i slutningen af januar 2019, og dermed bliver firkløveret fuldendt.

Et fuldgyldigt apotek
Dæmningens Apotek åbnede officielt i går som filial til Herning Løve Apotek.

- Vi er rigtig glade. Kunderne synes, at det er en supergod idé. Det er nemt at komme til, og det sætter kunderne pris på, siger apoteker Henrik Krog Jensen.

Han ser frem til den synergieffekt, som Meny skaber ved at samle flere butikker under samme tag.

- Den synergieffekt har vi i midtbyen, hvor vi ligger tæt på Føtex. Jeg ser frem til samarbejdet. Det bliver en god konstellation, siger apotekeren.

Det nye apotek har et fuldt sortiment inden for lægemidler, og man kan få udleveret sin receptpligtige medicin. Dertil kommer det øvrige sortiment, som ligger tæt på det, man kan finde på hovedapoteket i Bredgade.

Apoteket er bemandet med enten to eller tre personer, og det er faguddannet personale.

- Det er en fordel, at der er en faglighed, hvor man kan få vejledning, siger Henrik Krog Jensen om forskellen på at have et håndkøbsudsalg og et »fuldgyldigt apotek«, som han kalder Dæmningens Apotek.

Med filialen hos Meny, når Herning Løve Apotek op på tre apoteker i Herning samt et apoteksudsalg i Kibæk. Dertil kommer flere håndkøbsudsalg i oplandsbyerne til Herning.

Blomster til enhver lejlighed
Blomstergården i Brædstrup har leveret blomster til Meny på Dæmningen i det år, hvor Søren Hansen har været købmand, og siden 1. september er samarbejdet blevet udvidet, så der to gange om ugen er en blomsterbinder i afdelingen.

Hver dag kommer der nye forsyninger af blomster, og kunderne kan bestille eksempelvis buketter til levering fra dag til dag.

- Vi har værtindegaver, og lige nu er det også juledekorationer. Vi har også årstidens blomster og de planter, man lige skal have til vindueskarmen, fortæller indehaver Penille Dahl Stobberup.

Hendes mand har et firma med salg af blomster engros, og dermed kender han detailhandlen i forvejen. Det bliver nu kombineret med den faglighed, Blomstergården kan levere inden for eksempelvis blomsterbinding, og det er spændende at være en del af ved siden af den fysiske butik i Brædstrup.

- For os rykker det nogle varer. Det er sjovt at være brede, og vi er så små, at vi kan tilpasse os dét, kunderne ønsker. Vi ved ikke, hvad det fører til, men måske bliver der bemanding hver dag, siger Pernille Dahl Stobberup.

Hun tror på, at de fire forskellige aktører kan hjælpe hinanden til at gøre kundernes oplevelse bedre.

- Vi kommer til at hjælpe dem, der har travlt. De kan få det hele, og det kan de godt lide, siger blomsterdekoratøren.

Samtidig vil Blomstergården byde ind med oplevelser for kunderne.

- Vi siger »hej!« til kunderne, så det bliver mere personligt og nærværende at gå på indkøb, lyder det fra Pernille Dahl Stobberup.

Slut med flytterod
Selve supermarkedet har også fået en overhaling med nyt interiør i flere af afdelingerne. Øl og vand bliver løftet op på et nyt niveau, hvor man ikke længere deler afdelingen op, så produkterne fra hvert bryggeri står samlet.

- Nu står colaerne ved siden af hinanden, så kunderne kan sammenligne og vælge det produkt, de vil have. Det har vi fået gode tilbagemeldinger på fra kunderne, siger Søren Hansen.

I vinafdelingen er der ud over et nyt interiør også kommet flere af de bedre vine i sortimentet.

- Vi er hoppet op i kvaliteten, så vi har mere »high end«, lyder meldingen af købmanden, der selv har vin som sin interesse.

Det eneste, han og personalet mangler, er at få samlet afdelingen for personlig pleje, og når det er sket, lover han:

- Så er det slut med at flytte rundt!