Brugerne af Blå Kors Varmestue i Bethaniagade kan fra mandag se frem til overskudsmad fra Lidl. foto: flemming hansen

Overskudsmad til udsatte

Blå Kors og Lidl har indgået et partnerskab, hvor overskudsmad fremover doneres til brugere på Blå Kors’ væresteder - også pensionatet i Herning

HERNING Lidl på Viborgvej 71 i Herning får fra på mandag besøg af Blå Kors én gang om ugen.

Her vil en medarbejder fra Blå Kors’ pensionat i Herning nemlig komme og hente overskudsmad fra Lidl; mad, som efterfølgende vil blive udleveret til mennesker, hvor en pose mad kan forsøde tilværelsen.

Det fortæller parterne i en pressemeddelelse.

Butikschefen i Lidl-butikken ser frem til at indvie det nye, nationale partnerskab.

- Vi glæder os meget til at indgå i et tættere samarbejde med Blå Kors. Vi kommer til at levere overskudsfødevarer til Blå Kors’ væresteder omkring Herning, og her i butikken giver det os en rigtig god følelse at vide, at det er lokalt trængende borgere, der får glæde af samarbejdet, ved at overskudsmaden fra Lidl ender på deres tallerkener, siger butikschef Kasper Due.

Berit Kruse, der er køkkenleder på Blå Kors’ pensionat i Herning glæder sig til at komme i gang med det nye samarbejde.

- Jo flere madvarer vi får fra Lidl, jo mere frigiver det til andre midler, som vi så kan bruge på andre ting. Det kan for eksempel være en juletur til Den Gamle By i Aarhus. Derfor er det en rigtig stor hjælp, siger Berit Kruse, der også glæder sig over, at samarbejdet samtidig mindsker madspild.

- Blå Kors’ værested »Den Blå Mølle« i Kibæk henter varer hos os på pensionatet, som kan uddeles fra deres værested. På den måde får flest gavn af varerne, og vi mindsker madspild, siger Berit Kruse.

Bæredygtig fremtid
Samarbejdet i Herning er en del af det nye nationale partnerskab mellem Lidl og Blå Kors, hvor Lidl stiller overskudsfødevarer til rådighed for Blå Kors, der fremover efter behov kan hente overskudsmad fra 25 af Lidls butikker fordelt rundt i hele Danmark.

Det nationale partnerskab med Blå Kors Danmark er helt i tråd med Lidls CSR-strategi, fortæller Mikko Forsström, der er Chief Commercial Officer i Lidl Danmark.

- Vi har ambitiøse mål i Lidl, både i forhold til at mindske madspild, og når det gælder om at tage et samfundsansvar - og det nationale partnerskab med Blå Kors Danmark understøtter i høj grad begge målsætninger. Det er vigtigt for os at bidrage til at forbedre samfunds- og miljømæssige udfordringer. Derfor er vi meget glade for via partnerskabet både at kunne hjælpe socialt udsatte danskere og samtidig mindske madspildet i vores butikker og på den måde være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid, siger Mikko Forsström.

Mad på tallerkenen
Donationerne fra Lidl vil både blive uddelt og være med til at sørge for mad på tallerkenerne rundt omkring på Blå Kors’ væresteder, institutioner og støttetilbud for blandt andre ensomme, hjemløse, psykisk syge og misbrugere. Alle steder indgår et måltid mad ofte som en naturlig del af omsorgen.

Hos Blå Kors Danmark er generalsekretær Christian Bjerre glad for det udvidede samarbejde med Lidl.

- Vi har haft et godt samarbejde med Lidl over det sidste års tid, hvor kæden blandt andet har doneret overskudsmad til Blå Kors til jul og påske. Vi er derfor glade for, at vi nu udvider samarbejdet i form af det nationale partnerskab. Partnerskabet kommer brugerne til gode på Blå Kors Danmarks væresteder, institutioner og støttetilbud, så det har stor betydning for os, når private virksomheder på denne måde støtter op om vores arbejde, siger Christian Bjerre.