FC Midtjylland vandt også årets sidste hjemmekamp. Foto: Flemming Hansen

Mestrene kværnede også OB

Kenneth Kristiansen 

FC Midtjylland satte kronen på et ubesejret efterår på MCH Arena med 3-0 over de fynske gæster

FODBOLD FC Midtjylland afrundede 2018 på MCH Arena i vanlig sejrsvant stil, da de ellers så formstærke fynboer fra OB blev sendt hjem uden point.

Foran 7034 tilskuere vandt de danske mestre 3-0 og topper igen Superligaen - i hvert fald ind til FCK har spillet i weekenden.

At OB er et hold med selvtillid, var tydeligt at se fra kampens start. Ikke noget med at grave sig ned på den svære udebane - fynboerne forsøgte at tiltvinge sig initiativet, og det gav også tilløb til et par chancer.

Men FCM’erne lod sig ikke gå på af det og overtog stille og roligt kampen. Det gav en god skudchance til brasilianske Evander Ferreira efter godt et kvarter, og seks minutter senere kom den første scoring.

Jakob Poulsens indlæg blev i højre side af feltet headet ind mod midten af Rasmus Nicolaisen, der var med i stedet for karantæneramte Erik Sviatchenko. Forsvarskollega Alexander Scholz steg til vejs og drejede med hovedet bolden i en bue over OB-keeperen og i mål - FCM-stopperens andet sæsonmål.

Poulsens rekordscoring
Med ni minutter til pause øgede mestrene føringen. Igen var Evander på spil med et godt hug fra distancen, som Sten Grytebust i det fynske mål kun kunne parere. Mayron George, som afløste karantæneramte Paul Onuachu i FCM’s startopstilling, lagde an til at pære til returbolden, men blev i samme øjeblik skubbet omkuld af OB’s Marco Lund.

Kaptajn Jakob Poulsen scorede stensikkert på straffesparket - dermed er han i øvrigt den spiller i Superligaens historie, der har scoret på flest straffespark - 20 ud af 21.

OB fik også straffespark. Det var fem minutter efter pausen, da FCM’s Rasmus Nicolaisen parerede bolden med armen. Jesper Hansen i målet var dog iskold og gjorde det samme - keeperen parerede Nicklas Helenius’ straffespark på fornem vis. Klasse af keeperen - og OB-angriberens første brændte straffespark i Superligaen i 14. forsøg.

Derfra styrede FCM kampen sikkert i hus, og kort før tid blev opgøret ekstra mindeværdigt for endnu en af aktørerne. Den svenske wingback Joel Andersson scorede sit første mål i FCM-trøjen, da han midt for mål sikkert eksekverede et skarpt indlæg fra Awer Mabil.

Nicolaisen smidt ud
Eneste malurt i bægeret: Rasmus Nicolaisen fik i overtiden sin anden advarsel i kampen og dermed rødt kort.

FC Midtjylland runder året af på næste søndag med en udekamp mod AC Horsens. I den kamp må mestrene undvære Rasmus Nicolaisen og Marc Dal Hende, der begge har karantæne.