Hospitalsenheden Vest er blandt landets bedste til kræftbehandling og råder over flere operationsrobotter, der blandt andet assisterer kirurgerne ved operationer for prostatakræft. Foto: Lars Work Kristensen

Herning i top med at knuse kræft

HERNING Regionshospitalet Herning og resten af Hospitalsenheden Vest klarer sig rigtig flot i sundhedsmediet Dagens Medicins årlige kåring af de bedste specialer i Danmark: Onkologisk Afdeling i Herning - kræftafdelingen - stryger ind på en førsteplads i palliativ behandling, det vil sige lindrende behandling af livstruende sygdomme.

Oveni kåres Urinvejskirurgisk Afdeling i Holstebro som landets bedste til at behandle prostatakræft - for fjerde år i træk.

Lægefaglig direktør Jens Friis Bak ser kåringerne som en anerkendelse af, at en stor indsats i det daglige kliniske arbejde bærer frugt:

- Resultatet er flot, og det viser virkelig, at vi som hospital har dygtige specialister og stærke teams, der hver dag samarbejder om at levere kræftbehandling af meget høj kvalitet, siger han i en pressemeddelelse.

På det specialiserede palliative område er problemstillingerne omkring den enkelte patient ofte komplekse, og der er behov for specialister, som samarbejder på tværs af hospital og kommune. Derfor har Onkologisk Afdeling valgt at satse på uddannelse af specialister i palliation og på at få de praktiserende læger med i samarbejdet i det palliative team på hospitalet.

Bedst for fjerde år i træk
Ledende overlæge Hanne Linnet på Onkologisk Afdeling ser førstepladsen som et udtryk for, at indsatsen virker - både lokalt og i et landsdækkende lærings- og kvalitetsprojekt på området.

- Vi har satset stort, og det er fantastisk at se, at indsatsen virker. Derfor vil vi fortsætte det gode arbejde, så vi kan gøre det palliative område i Gødstrup til et videnscenter i specialiseret palliation, siger hun.

På Urinvejskirurgisk Afdeling er der også stor glæde over at blive udnævnt til landets bedste i behandling af prostatakræft for fjerde år i træk. Her er patienterne tilknyttet et team, som består af specialister, plejepersonale og terapeuter, og det sikrer sammenhæng og kontinuitet gennem hele patientforløbet.

- Det giver god feedback hos patienterne, og vi har altid haft fokus på at have den bedste ekspertise med patienten i fokus. Derfor er jeg rigtig glad for at se, at vores tværfaglige og dygtige teams bliver anerkendt for deres store stykke arbejde, siger ledende overlæge Maiken Bjerggaard i pressemeddelelsen.