Cecil kæmpede sin kamp mod sin far, hosekræmmeren Mikkel, men han ville have hende gift med den rige nabo. Det drama var der mange, der var begejstret for i Operaen i Midtens opsætning. Foto: Ole Mortensen

Succes for Operaen i Midten

OPERA Rørende, gribende, en lille perle. Det er blot nogle af de rosende ord, der er kommet fra publikum, efter de har set »Kærlighed Unlimited«, som var titlen på Operaen i Midtens version af Blichers historie Hosekræmmeren, som opera.

Egnsteatret tog turen rundt til alle de fire hjemkommuner, og både i Holstebro, Herning, Ikast og Struer var der godt fyldt op i salene til opførelserne, så omkring 1400 publikummere har set operaen med smuk musik af Svend S. Schultz.

Forestillingen trak en stor vifte af publikumsgrupper, så både 9. klasses-elever, gymnasieelever, voksne og seniorer har fået oplevelsen, men også nydanskere fik muligheden for at se, hvordan en gammel dansk historie kan præsenteres som opera.

Således var der blandt publikum til den sidste opførelse flere kvinder, der helt tæt på kunne relatere til det arrangerede ægteskab, som hovedrollen Cecil bliver udsat for. Det rørte dem meget.

Denne sidste opførelse blev suppleret af, at Tiahes Tiaharaja dansede en tamilsk dans, som fortalte om en kvinde, der drømmer om den mand, hun skal giftes med. Herefter gik Ghassan Rahmi, der er fra Syrien og medlem af integrationsrådet i Holstebro på scenen og fortalte om arrangerede ægteskaber i Syrien. Han kunne supplere med historien om sin kusine, der blev sindssyg i ægteskabet med en mand, hun ikke ønskede. På den måde hang Hosekræmmeren sammen med en historie fra vor tid.

- Det var en oplevelse for livet, sagde Ghassan Rahmi bagefter om at se operaen.

Efter nytår går Operaen i Midten i gang med prøverne på klassikeren »La Bohème«, der i samarbejde med Den Fynske Opera og Egnsteatret Undergrunden sættes op i en intim version, hvor sangere og orkester kommer helt tæt på. Den rørende historie om parisiske bohemer kan virkelig mærkes og forstås, ikke mindst fordi operaen opføres på dansk.

Det lokale egnsteater opfører operaen i februar og marts i Brande, Holstebro, Struer og Herning.