Holger Reenberg får i dag overrakt et kunstlegat fra Ole Haslunds Kunstnerfond. foto: Henrik Ole Jensen

Lokal museumsdirektør får et kunstlegat

LEGAT I eftermiddag får museumsdirektør Holger Reenberg et kunstlegat fra Ole Haslunds Kunstnerfond.

Antikvitetshandler, Ole Haslund (1877-1962), oprettede i 1941 Kunstnerfonden, som han overlod størstedelen af sin formue. Formuen omfattede blandt andet ejendommen med tidens kendte antikvitetsforretning på Amagertorv i København.

Siden 1943 har Kunstnerfonden hvert år uddelt legater i fem kategorier.

Ole Haslunds Kunstnerfonds formål er: »at opmuntre til kunstnerisk, håndværksmæssig og anden i forbindelse hermed stående indsats til gavn for almenheden gennem ydelser af pengegaver som anerkendelse til personer inden for følgende kategorier: malere, billedhuggere, scenekunstnere, kunsthåndværkere og endelig personer, der har virket for kendskabet til møbelkunst, for eksempel kunsthistorikere, møbelsnedkere, konservatorer, antikvitetshandlere eller museumsfolk«.

For 2018 uddeles i alt 27 legater med en samlet sum på 2 millioner kroner.

Legaterne kan ikke søges og ydes som en hæder.

Foruden uddeling af legater driver Fonden Kunstnerbyen Ræveskiftet nær Dronningmølle i Nordsjælland. Her stilles sommerboliger efter ansøgning til rådighed for personer inden for de ovennævnte kategorier samt for journalister.