Søndag nedlagde Zack Torquato (t.v.) og Herning Blue Fox mestrene fra Aalborg Pirates. Foto: Tom Laursen

Blue Fox åd også mestrene

Ole Bitsch 

Anden weekendsejr til Herning, der søndag vandt 4-1 over Aalborg

ISHOCKEY Weekenden endte perfekt for Herning Blue Fox.

Fredag vandt »blårævene« med 6-2 hjemme over Rødovre, og søndag eftermiddag hentede vicemestrene endnu en sejr på egen is. I Kvik Hockey Arena blev det til 4-1 over de forsvarende danske mestre fra Aalborg Pirates.

Helt som forventet udviklede duellen sig også denne gang til en hård fysisk affære mellem sidste sæsons DM-finalister. Allerede inden haluret havde rundet 10 minutter var der noteret tre udvisninger med medfølgende powerplay.

Kampens fjerde overtalsfase resulterede i en Blue Fox-scoring efter et kvarters spil. Et langskud fra Joonas Riekkinen blev tabt af Aalborg-keeper Ronan Quemener. Riposten snurrede Jan Dalecky i nettet.

Få sekunder senere fik Herning-mandskabet en gylden mulighed for at fordoble forspringet.

I en kontra fandt Jan Dalecky en fremadstormende Morten Poulsen, der slap fri foran kassen. Her blev han tacklet ureglementeret af en Aalborg-spiller: Straffeslag til »blårævene«. Desværre for værterne, misbrugte Morten Poulsen sit forsøg mod nordjydernes franske landsholdsmålmand.

I en tæt og intens anden periode skruede især Pirates op for tempoet. Og op for afslutningsmotoren. De mange skud, der bragede ned mod Blue Fox-keeper Simon Nielsen, udmøntede sig i den fortjente udligning ved canadiske Cam Braes.

I periodens allersidste sekunder sørgede Nicolai Weichel for den optimale afslutning. Efter at have afsonet en udvisning sneg Blue Fox-backen sig ud af straffeboksen. Finske Joonas Riekkinen reagerede hurtigt og sendt Weichel af sted i en friløber fra blå linje. Den københavnske afsluttede iskoldt og bragte dermed Herning foran 2-1.

I de afsluttende 20 minutter øgede Aalborg presset ned mod den storfightende Blue Fox-defensiv, der i forening med en velspillende Simon Nielsen, sled hårdt for at afværge modstandernes initiativ. Missionen lykkedes, og i stedet kunne kaptajn Daniel K. Nielsen udbygge føringen. I powerplay hamrede veteranbacken et knaldhårdt slagskud i nettet.

Pirates satsede i slutminutterne, hvor målmand Quemener blev taget ud. Det udnyttede Joonas Riekkinen, da han 13 sekunder før tid scorede i et tomt mål til slutresultatet 4-1.