Juletræet tændes på søndag, når kalenderen viser 1. søndag i advent. Foto: Flemming Hansen

Juletræet tændes med juleslik og julesang

På søndag skal byens store juletræ tændes

JULETRÆSTÆNDING Hvis man er det mindste i tvivl om, at julen står for døren, skal den nok forsvinde på lørdag, når det store juletræ på Torvet skal tændes. Traditionen tro sker det klokken 16, hvor borgmester Lars Krarup går ombord i brandvæsenets stigevogn, der hejser ham til tops, så han kan sætte »ild« i juletræet.

Arrangementet går dog allerede i gang ved 15-tiden, hvor alle, der har lyst, kan møde op på Markedspladsen, hvorefter man i samlet flok går sammen gennem gågaden, indtil man rammer Torvet. Gåturen føres an af Nissebanden, der spiller julemusik, mens julemanden sidder trygt og godt i sin kane. På Torvet åbner julemanden for sin gavesæk, der er fuld af juleslik, som deles ud før og efter, at juletræet tændes.

Vokalgruppen Rumklang vil levere de musikalske toner under arrangementet. Rumklang består af 11 piger i alderen 15 til 21 år, som er tilknyttet Herning Musikskole. De synger nutidig rytmisk a cappella i egne arrangementer med blandt andet numre af Tina Dickow, Laura Mvula og Coldplay på repertoiret. Til juletræstændingen vil de synge en håndfuld kendte julesange i smukke tre-seks stemmige arrangementer. Og med både juletræ, julemand og julesange, ja, så er det sikkert og vist: Julen er kommet!