Foto: Martin Ballund

Politiet på jagt efter drenge med AK-47 i Herning

En borger så i aftes to mørklædte personer med et gevær og slog alarm til politiet - der var dog ikke tale om et rigtigt gevær

HERNING En person ringede i går klokken 17.36 til politiet og fortalte, at der gik to personer i mørkt tøj rundt med et gevær på Kousgaard Plads.

Anmelderen fortalte, at geværet lignede en AK-47, og politiet sendte både patruljer og indsatsleder af sted for at finde ud af, om anmelderen havde set rigtigt.

Politiet brugte en del tid og betjente på at finde ud af, hvad der var op og ned i sagen, og klokken 20.25 kunne eftersøgningen af de to personer aflyses.

- Der havde været tamilsk national mindedagsfest i MCH Herning Kongrescenter, og der var blevet brugt en legetøjssoftgun af typen AK-47. To drenge havde båret geværet over til en bil, fortæller sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Politiet fortalte gæsterne til festen, at det nok ikke var den bedste måde at gå rundt med legetøjsgeværet på, fordi det var mørkt, og man ikke kunne se, om det var et rigtigt våben eller et legetøjsgevær.