Tidligere år har der været masser af juletræer rundtomkring på Regionshospitalet Herning, men de drysser og er derfor bandlyst ude på afdelingerne i år. foto: Henrik Ole Jensen

Ingen juletræer og adventskranse til patienterne: Sygehuset vil ikke have grannåle på gulvet

Et enkelt år måtte juletræet i sygehusets foyer skiftes fire gange, fordi det dryssede

HERNING Personale, patienter og pårørende må kigge langt efter juletræer og adventskranse rundt på afdelingerne på Regionshospitalet Herning i år.

- Lad os hellere få svesken på disken med det samme: Ja, det er ganske vist, at der ikke bliver indkøbt juletræer og adventskranse til afdelingerne, skriver hospitalsledelsen i Hospitalsenheden Vests ugentlige nyhedsbrev - med tilføjelsen, at der dog fortsat vil være juletræer uden for sygehuset samt i foyer og enkelte andre steder.

- De seneste år har juletræerne været i dårlig forfatning, når de kom ind i huset. Når et træ ikke er friskt, taber det hurtigt nålene og bliver trist at se på. Det har endt med en masse rengøring og løbende udskiftning af træerne; visne juletræer kan vi nemlig heller ikke være bekendt over for vores gæster i huset, lyder forklaringen med henvisning til, at juletræet i sygehusfoyeren i Herning et enkelt år blev udskiftet hele fire gange i løbet af december, fordi nålene raslede af i ét væk.

- Det har været en dyr affære. Og selvom julen ikke skal være en sparejul, har vi alligevel prioriteret, at de juletræer, vi skal have stående, skal være flotte at se på i hele julemåneden. Derfor betyder det færre, men til gengæld flottere juletræer, skriver hospitalsledelsen, der samtidig opfordrer til, at alle afdelinger bevarer traditionen med at pynte op med hjerter, stjerner og andet julepynt.