På fredag indtager Dansk Retursystems Learning Lab Tinghuspladsen, hvor besøgende kan få et indblik i, hvad der sker med flasker og dåser, når de bliver afleveret i flaskeautomaten eller på pantstationen. Besøgende kan også prøve interaktive spil og lære mere om, hvad det danske pantsystem betyder for klimaet. På fredag og igen 14. december lander Learning Lab i Herning i forbindelse med Global Goals, der har fokus på FN’s verdensmål. Udover Learning Lab kommer kok Jesper Vollmer og fortæller om, hvordan familier kan spare penge på madbudgettet, og der er underholdning med tryllekunstner Anders Møller. Foto: Pressefoto.

Fokus på verdensmålene

HERNING På fredag kan herningenserne få en forsmag på kampagnen »Danmark for målene«, der skal sætte fokus på FN’s verdensmål ved seks arrangementer i Herning og 48 byer landet over til næste år.

Det er Herning Cityforening, der står bag initiativet i Herning.

Fredag eftermiddag er det derfor muligt at opleve tryllekunster Anders Møller og kok Jesper Vollmer, der fortæller om, hvordan en familie kan spare mange penge på madbudgettet.

- Som cityforening skal det ikke kun handle om forbrug og julebelysning. Moder Jord puster lige nu, og hende skal vi passe på, og derfor støtter vi op om kampagnen, fortæller citychef Allan Birk Kristensen.

Container med solceller
Udover underholdning stiller Dansk Retursystem også en container op, der er udstyret med hjul og drevet af solceller. Besøgende kan få indblik i, hvad der sker med flasker og dåser, når de bliver afleveret i flaskeautomaten.

Containeren er åben fredag eftermiddag på Tinghuspladsen, mens der er tryllerier og gode råd til at spare penge på mad.