Hedekoret fylder 50 år i 2020 og består af 47 sangere fordelt i 8 stemmegrupper. foto: pr-foto

Fra Sven Gyldmark til Mads Langer

Hedekorets julekoncert tilgodeser som altid både tradition og fornyelse, og temaet kredser om både det lette, det sjove og det eftertænksomme

HERNING Der ligger mange timers koncentreret arbejde bag Hedekorets julekoncerter. Det fortæller koret i en pressemeddelelse.

Det er en ambitiøs og målrettet korleder, Mette Flodgaard, der hen over sommeren fastlægger tema og repertoire til vinterens decemberkoncerter, der som altid præsenteres i Gullestrup Kirke og for første gang besøger Kulturladen, der har til huse i Fritidsgården Lindholm i Lind. Der øves hver mandag i et af Hernings kulturhuse, Huset No7 i Nørregade. I år var der desuden indlagt en arbejdsweekend på den danske højskole Jaruplund, der er beliggende lidt syd for grænsen ved Flensborg.

Grundtvig og Elton John
Julen er indbegrebet af smukke og hyggelige traditioner.

Derfor er en del af dette års julekoncerter også kendte numre som eksempelvis »Dejlig er jorden«, men alle sat op i spændende flerstemmige korarrangementer, som løfter disse dejlige værker til lækker fryd for øregangen.

Hedekoret glæder sig til at fremføre et kendt og elsket Sven Gyldmark-julenummer »Til julebal i Nisseland« i dirigent Mette Flodgaards spændende arrangement.

Hedekoret funderer over »Hvad er det, der gør jul til noget særligt?« og publikum kan også glæde sig til at høre om, hvor sjovt det er at køre i en en-spands åben slæde og lytte til »Jingle bells«.

Grundtvig skrev teksten til »Lad det klinge sødt i sky«, en julesalme fra det 15. århundrede arrangeret for kor af Morten Topp.

Den rytmiske musik repræsenteres blandt andet af Elton John-nummeret »Can You Feel the Love Tonight«, men koret glæder sig allermest til at synge Mads Langer hittet »Overgi‘r mig langsomt«, som handler om kærlighed og betingelsesløs overgivelse til sin elskede.