Foto: Colourbox

Fuld lastbilchauffør i nye problemer på hotel i Herning

58-årig polak i ny brandert og i nye problemer

HERNING En 58-årig vognmand fra Polen har nu to gange på to dage hørt sætningen; »You are under arrest!« - du er anholdt!

Lastbilchaufføren blev torsdag morgen anholdt på Midtjyske Motorvej og sigtet for spirituskørsel, og han valgte at tage en overnatning på Hotel Eyde til fredag.

Fredag eftermiddag ved 13-tiden kontaktede hotellet politiet og fortalte, at den 58-årige chauffør var beruset.

- Han havde tømt minibaren og havde ødelagt et bord, som han ikke kunne betale for, og vi måtte sende en patrulje forbi, fortæller sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Den 58-årige mand blev anholdt, og det er uvist, hvordan han fik betalt for det ødelagte bord på hotellet.

Til gengæld har han betalt en bøde på 9493 kroner for den ravage, han var årsag til torsdag morgen, hvor politiet blev bestormet med opkald om hans kørsel.

Han havde kørt 5-10 kilometer i timen, mens andre trafikanter på motorvejen omringede lastbilen for at undgå, at andre kom til skade.

En alkometertest viste en promille på 2,5, men politiet valgt at »give rabat« og sætte promillen til 2,00, da bøden skulle udmåles.

Det kostede 7000 kroner i bøde for spirituskørsel, 1500 kroner for manglende brug af sikkerhedssele, mens resten af bøden var for omkostninger til blodprøver med mere. Vognmanden ejer ifølge politiet fem lastbiler i Polen, og han kørte for en dansk speditør i torsdags. Han har fået en ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år i Danmark, og det er muligt, at han også bliver straffet i Polen.

En medarbejder fra hans firma blev sendt til Danmark for at hente trækkeren, mens sættevognen blev afleveret hos speditøren, oplyser Bent Smedegaard.

-phn