Jakob Poulsen og FCM tabte i Parken. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Mestrene blev dukket i Parken

Kenneth Kristiansen 

FC København vandt topbraget over FC Midtjylland med 2-1 og trækker fra i toppen af Superligaen

FODBOLD FC Midtjylland nåede fire minutter i, om ikke jubelland, så i hvert fald pointland i Parken.

I det 78. minut af topbraget mellem FC København og FC Midtjylland udlignede Paul Onuachu til 1-1 med hælen mellem venner og fjender efter en flad frisparksbold fra Jakob Poulsen.

Dermed var FCM’s forsvarende mestre på vej mod et absolut brugbart resultat, men bare fire minutter senere gik det galt. Hjemmeholdets Jan Gregus sparkede resolut på en returbold og bankede den i kassen til FCK-føring på 2-1. FCM-keeper Jesper Hansen blev taget på sengen og stod bomstille, mens bolden sejlede i mål.

Kampen ud forsøgte FCM naturligvis med et pres, og det gav også én kæmpe mulighed til den sent indskiftede angriber, Mayron George, men FC Midtjylland måtte tage hjem fra København uden point.

Sviatchenko tabte duellen
På forhånd var der fokus på duellen mellem FCM’s Erik Sviatchenko og FCK’s Robert Skov, der var i infight i pokalkampen i Herning for en lille måned siden - både på banen og verbalt bagefter. De to kom i fokus igen denne gang, for efter en god halv time ramte Erik Sviatchenko Robert Skovs fod i en nærkamp i feltet - straffe til FCK.

Ved første øjekast lignede det en duel, der ikke var til straffebogen, men slowbillederne viste, at den sagtens kunne dømmes.

Uheldigt for Sviatchenko, der også var på hælene i et par andre situationer før pausen.

Selvfølgelig skulle Robert Skov eksekvere straffesparket, og han satte den sikkert ind til højre for FCM-keeper Jesper Hansen.

Dermed var hjemmeholdet på 1-0 ved halvtid i Parken, selvom det spillemæssigt var meget lige. Gæsterne fra FCM havde muligheder, især i kontraspillet, men der blev taget nogle forkerte beslutninger i de afgørende momenter af blandt andre Awer Mabil og Paul Onuachu.

Største mulighed før pausen var netop en omstilling, som Gustav Wikheim førte frem, men det gik for langsomt med afspillet fra både ham og Mabil.

Efter FCK’s føringsmål virkede FCM-forsvaret noget rystet - kort efter fik Dame N’Doye tid og plads til at sende et hovedstød lige forbi mål.

Også efter pausen var gæsterne spillemæssigt helt med i kampen, og et uafgjort resultat havde været ganske retvisende. Men FCK fik altså endelig krammet på FCM og er nu trukket tre point fra i toppen af Superligaen.