Zack Torquato tegnede sig for en flot assist og en skarp scoring i powerplay. Men det rakte alligevel ikke til point mod Metal Ligaens tophold, Rungsted Seier Capital. Foto: Tom Laursen

Målrig affære endte uden point for Blue Fox

Jørn Just Kristensen 

Herning Blue Fox kom tilbage fra 2-4 til 4-4, men topholdet udnyttede en forsvarsfejl tre et halvt minut før tid

ISHOCKEY Mål har været en mangelvare for Herning Blue Fox i denne sæson. Det var det ikke i søndagens kamp mod Rungsted Seier Capital, og alligevel blev det ikke til point for de midtjyske ræve.

Rungsted vandt en underholdende affære 5-4 i Kvik Hockey Arena. For nordsjællænderne var det syvende sejr på stribe, for Blue Fox var det tredje nederlag på en uge.

Det afgørende mål faldt 3,19 minutter før tid, og det er en scoring, der vil ærgre backen Nicolai Weichel, når han genser den på video. Herning-backen smølede med pucken i det ene hjørne, mistede pucken, og så blev canadiske Tyler Fiddler spillet fri foran mål og scorede i to forsøg til 5-4.

Blue Fox lignede ellers et hold på kurs mod et flot comeback før det mål. Herningenserne havde kæmpet sig tilbage fra 2-4 til 4-4 via to seværdige powerplay-mål af Zack Torquato og Joachim Linnet. Sidstnævnte blev fikst spillet fri bagom ryggen og ind mellem egne ben af Morten Poulsen til 4-4-scoringen.

Der resterede godt fem minutter, og Blue Fox havde momentum. Men det blev altså Rungsted, der slog til i slutminutterne.

Jensens gode periode
Forud for det gik 40 minutters ishockey, hvor Rungsted var en anelse bedre og skarpere end værterne.

Topholdet kom på 1-0 midt i første periode på en målmandsfejl af Albert Adamsen, der fik chancen for bare anden gang i sæsonen. Adamsen tabte et skud fra højre side og måtte se skiven stille og roligt glide ind over stregen.

Men Blue Fox kom tilbage. Godt seks minutter inde i anden periode opfangede Markus Jensen en skæv aflevering i Rungsteds zone og serverede en fri chance for Joonas Riekkinen. Finnen skar ind foran og lagde skiven mellem benene på Rungsted-keeper Thomas Lillie til 1-1.

Det har ikke været Markus Jensens sæson indtil videre, men i dag gik tingene hans vej. Den 22-årige herningenser scorede til 2-1, da han rykkede sig fri foran mål og blev flot betjent af Zack Torquato fra højre side.

Svenske Robin Bergman har tit gjort ondt på Blue Fox, og halvandet minut før periodens udløb blev han spillet fri af sin landsmand Mattias Person til 2-2. Og kort efter scorede Nikolaj Rosenthal fra en småspids vinkel til 3-2 for Rungsted.

Det smagte lidt af en afgørelse, da Robin Bergman godt tre minutter inde i sidste periode nettede til 4-2 for topholdet, men Blue Fox formåede altså at svare tilbage med skarpt powerplayspil. »Rævene« udnyttede to af sine tre overtal til mål mod topholdet.

Med nederlaget er Blue Fox fortsat nummer syv i Metal Ligaen.

Næste kamp er på fredag, når Rødovre kommer på besøg i Kvik Hockey Arena.